Inšpirácia k dnešnému receptu pochádza z maďarských gulášov s fazuľou. Postupne sa recept modifikoval a tu je teda medvedia verzia.
Budeme na ňu potrebovať
Kilogram kuracieho, alebo morčacieho stehna, jeden väčší petržlen, dve cibule, cesnak, paradajky, papriky, pol litra piva (necucať ak si chceme dať pri varení, treba kúpiť ešte jedno), dve konzervy bielej fazule (alebo pol kilogramu uvarenej) a jeden - dva zemiaky.
Jedlo okoreníme tymianom, čiernym korením, červenou paprikou a soľou.

Eintopf budeme pripravovať postupným pridávaním ingrediencií.
V hrnci, alebo veľkej panvici na dusenie rozohrejeme olej a krátko na ňom orestujeme nastrúhaný petržlen. Pridáme k nemu nasekanú cibuľu a dusíme do sklovita.

Pridáme cesnak nakrájaný na plátky, bylinky, korenie a soľ...

... nakrájané paradajky a papriky, červenú papriku a všetko opäť prehrejeme. Ďalej nakrájané stehno a všetko premiešame a podusíme pod pokrievkou asi päť minút.

Prilejeme všetko pivo (nie všetko, čo máme doma, všetko z jednej fľaše) a prikryté to dusíme do zmäknutia ingrediencií.

Pridáme fazuľu, vrátane nálevu...

a všetko zahustíme strúhanými surovými zemiakmi.

Po desaťminútovom prevarení je voňavé, jednoduché a ľahké jedlo hotové.

Ako príloha sa nám sa najlepšie hodili spätzle. Teda ako Macko hovorí haluštičky. Recept na ne nájdete tu.

Dobrú chuť.
