Varíme s Medveďom - Eintopf - Kura na pive

Eintopfy sú úžasné recepty. Mäso, zelenina, strukoviny, ovocie, bylinky, korenie, alkohol a určite by sme ešte na niečo prišli, čo sa dá pridať do chutného eintopfu. Existuje veľa slávnych receptov v každej zo svetových kuchýň, o ktoré sa môžeme oprieť pri varení 'všetko v jednom hrnci', ale pokojne popustite uzdu svojej fantázii. Skúste povyberať svoje obľúbené ingrediencie, nájsť v nich zhodu a potom ich spolu uvariť. Sú len dva spôsoby prípravy eintopfov, buď hneď na začiatku všetko nahádžeme do jedného hrnca, alebo ingrediencie pridávame postupne od "najtvrdšej po najmäkšiu".

Písmo: A- | A+
Diskusia  (36)

Inšpirácia k dnešnému receptu pochádza z maďarských gulášov s fazuľou. Postupne sa recept modifikoval a tu je teda medvedia verzia.

Budeme na ňu potrebovať

Kilogram kuracieho, alebo morčacieho stehna, jeden väčší petržlen, dve cibule, cesnak, paradajky, papriky, pol litra piva (necucať ak si chceme dať pri varení, treba kúpiť ešte jedno), dve konzervy bielej fazule (alebo pol kilogramu uvarenej) a jeden - dva zemiaky.

Jedlo okoreníme tymianom, čiernym korením, červenou paprikou a soľou.

Obrázok blogu

Eintopf budeme pripravovať postupným pridávaním ingrediencií.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

V hrnci, alebo veľkej panvici na dusenie rozohrejeme olej a krátko na ňom orestujeme nastrúhaný petržlen. Pridáme k nemu nasekanú cibuľu a dusíme do sklovita.

Obrázok blogu

Pridáme cesnak nakrájaný na plátky, bylinky, korenie a soľ...

Obrázok blogu

... nakrájané paradajky a papriky, červenú papriku a všetko opäť prehrejeme. Ďalej nakrájané stehno a všetko premiešame a podusíme pod pokrievkou asi päť minút.

Obrázok blogu

Prilejeme všetko pivo (nie všetko, čo máme doma, všetko z jednej fľaše) a prikryté to dusíme do zmäknutia ingrediencií.

Obrázok blogu

Pridáme fazuľu, vrátane nálevu...

Obrázok blogu

a všetko zahustíme strúhanými surovými zemiakmi.

Obrázok blogu

Po desaťminútovom prevarení je voňavé, jednoduché a ľahké jedlo hotové.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Ako príloha sa nám sa najlepšie hodili spätzle. Teda ako Macko hovorí haluštičky. Recept na ne nájdete tu.

Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
INEKO

INEKO

117 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Karol Galek

Karol Galek

116 článkov
Marcel Rebro

Marcel Rebro

152 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu