Základom sú kvalitné párky. Viedenské, spišské alebo teľacie. Je dobré mať prehľad, kde sa čo predáva, ale dobrým tipom pre kvalitné párky sú vždy vybrané súkromné mäsiarstva.
Okrem párkov si pripravíme pečivo, čínsku (klasickú bielu) kapustu, jarnú cibuľku, horčicu a kečup, alebo podľa vlastnej chute majonézu, tatarskú omáčku, alebo nejaký obľúbený dresing, či dip.

Kapustu a cibuľu nasekáme, premiešame a jemne posolíme. Necháme odstáť a pustíme sa do pečiva.

Nie, nebudeme ho jesť, ideme ho rozkrájať a roztvoriť. Najlepšie zúbkovaným nožom ho narežeme tak, aby na strane, ktorá je rovnejšia zostalo spojené a potom ho prstami roztvoríme.

Tak a sú pripravené zmeniť sa na lahôdku.

Pripravíme si párky. Vodu mierne osolíme, vložíme párky a zohrejeme. Je to presne tak, párky nikdy nevaríme. Dokonca aj naozaj kvalitné párky dokážu pri vare popraskať. Jednoducho vodu privedieme k bodu, keď sa začína variť, vypneme a necháme tak.

Grilovaciu panvicu jemne natrieme olejom a rozohrejeme ju. Položíme na ňu pečivo rozrezanou stranou dolu a...

niečím vhodným ho zaťažíme. To zabezpečí, že sa pečivo ogriluje rovnomerne. Grilujeme najviac dve minúty. Potrebujeme chrumkavé kúsky voňavého pečiva a nie briketu.

Pečivo môžeme ugrilovať aj z druhej strany. Skôr ho len tak prehrejeme, trvá to ešte kratšie ako prvé grilovanie.

A je ugrilované. Pravdou je, že by sme si nemali nagrilovať takúto zásobu, ale každý Hot Dog dokončiť hneď po vybratí z panvice. Vtedy je ešte pečivo mäkké. Po vychladnutí môže trochu vyschnúť a keď ho zatvárame mohlo by popraskať.

Pečivo potrieme horčicou.

Vložíme párok.

Potrieme kečupom.

Posypeme zmesou kapusty a cibuľky.

A sú hotové! Keď si Hot Dogy pripravíme sami doma, vieme čo v nich je a je to naozaj skvelé rýchle jedlo. Večera za pár minút, ktorou potešíme celú rodinu.

Dobrú chuť.
