Varíme s Medveďom - Hot Dog

Veru všimli ste si dobre, dnešný recept je naozaj Hot Dog. Niečo, čo sa predáva skoro v každom stánku na skoro každej stanici. Chytia to, švacnú do mikrovlnky, oblejú horčicou, alebo kečupom a hotovo. No hotovo ako hotovo! Keďže všetky ingrediencie, ktoré toto fastfoodové jedlo obsahuje mám veľmi rád, rozhodli sme sa, že ho musíme trochu viac "skultúrniť". Nájsť postup, aby sa z gumového rožka naplneného neidentifikovateľným kusom údeniny stalo niečo, do čoho sa zakúsneme s privretými očami a slastným výrazom v tvári. Teda ja sám by som si pri spomienke na to, ako sa to jedlo a ako to chutilo, hneď jeden taký dal, takže myslím, že sa to podarilo.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (62)

Základom sú kvalitné párky. Viedenské, spišské alebo teľacie. Je dobré mať prehľad, kde sa čo predáva, ale dobrým tipom pre kvalitné párky sú vždy vybrané súkromné mäsiarstva.

Okrem párkov si pripravíme pečivo, čínsku (klasickú bielu) kapustu, jarnú cibuľku, horčicu a kečup, alebo podľa vlastnej chute majonézu, tatarskú omáčku, alebo nejaký obľúbený dresing, či dip.

Obrázok blogu

Kapustu a cibuľu nasekáme, premiešame a jemne posolíme. Necháme odstáť a pustíme sa do pečiva.

Obrázok blogu

Nie, nebudeme ho jesť, ideme ho rozkrájať a roztvoriť. Najlepšie zúbkovaným nožom ho narežeme tak, aby na strane, ktorá je rovnejšia zostalo spojené a potom ho prstami roztvoríme.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Tak a sú pripravené zmeniť sa na lahôdku.

Obrázok blogu

Pripravíme si párky. Vodu mierne osolíme, vložíme párky a zohrejeme. Je to presne tak, párky nikdy nevaríme. Dokonca aj naozaj kvalitné párky dokážu pri vare popraskať. Jednoducho vodu privedieme k bodu, keď sa začína variť, vypneme a necháme tak.

Obrázok blogu

Grilovaciu panvicu jemne natrieme olejom a rozohrejeme ju. Položíme na ňu pečivo rozrezanou stranou dolu a...

Obrázok blogu

niečím vhodným ho zaťažíme. To zabezpečí, že sa pečivo ogriluje rovnomerne. Grilujeme najviac dve minúty. Potrebujeme chrumkavé kúsky voňavého pečiva a nie briketu.

Obrázok blogu

Pečivo môžeme ugrilovať aj z druhej strany. Skôr ho len tak prehrejeme, trvá to ešte kratšie ako prvé grilovanie.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

A je ugrilované. Pravdou je, že by sme si nemali nagrilovať takúto zásobu, ale každý Hot Dog dokončiť hneď po vybratí z panvice. Vtedy je ešte pečivo mäkké. Po vychladnutí môže trochu vyschnúť a keď ho zatvárame mohlo by popraskať.

Obrázok blogu

Pečivo potrieme horčicou.

Obrázok blogu

Vložíme párok.

Obrázok blogu

Potrieme kečupom.

Obrázok blogu

Posypeme zmesou kapusty a cibuľky.

Obrázok blogu

A sú hotové! Keď si Hot Dogy pripravíme sami doma, vieme čo v nich je a je to naozaj skvelé rýchle jedlo. Večera za pár minút, ktorou potešíme celú rodinu.

Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

INESS

INESS

107 článkov
Tupou Ceruzou

Tupou Ceruzou

315 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

299 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

765 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

50 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu