Varíme s Medveďom - Jamieho karé

Čakali sme návštevu. Takú tú podovolenkovú, čo si príde vypočuť zážitky, pozrieť fotky a prevziať dary. Rozhodnutie o tom čo variť, sa temer okamžite sústredilo na bravčové mäso. Predsa len sme tej hovädziny mali v Grécku dosť a podávať návšteve vegetariánske, alebo diétne jedlo by mäsožravých návštevníkov asi nepotešilo. Tak už len vymyslieť, čo to bude.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (65)

Inšpiráciou bol Jamie Olivier. Jeho recepty sa v našej kuchyni objavujú často a toto plnené karé sme mali chuť spraviť už niekoľko krát. Tak tu je.

Čo budeme potrebovať

Bravčové karé s kosťou, na osobu tak jeden až dva kúsky. Na obrázku je dva a pol kilogramový kus, z ktorého sme nakrájali štrnásť porcií mäsa. K tomu broskyňový kompót, maslo, korenie na pečené mäso a soľ.

Obrázok blogu

Najprv si necháme zmäknúť maslo a rozmiešame v ňom korenie a soľ.

Obrázok blogu

Karé narežeme popri kosti tak, aby sme ho od kosti neoddelili, ale aby vznikla dostatočne veľká kapsa. Musíme zájsť čo najhlbšie, čím viac karé naplníme, tým chutnejší bude výsledok.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Vzniknutú kapsu vymažeme asi dvomi tretinami ochuteného masla,...

Obrázok blogu

...vložíme na mesiačiky nakrájané broskyne, (neminieme všetky, pár si ich ešte odložíme)...

Obrázok blogu

... zviažeme niťou a zvonka mäso potrieme zvyšným maslom.

Obrázok blogu

Uložíme do pekáča, podlejeme asi pol litrom vody, a dáme piecť do vyhriatej rúry.

Najprv pečieme prikryté alobalom, alebo druhým pekáčom asi jeden a pol hodiny. Potom mäso odkryjeme a pečieme ešte približne hodinu. Počas tejto hodiny pravidelne polievame výpekom, aby sa urobila na mäse pekná glazúra.

Obrázok blogu

Z upečeného mäsa odstránime nite a nakrájame ho na porcie. Broskyne a korenené maslo krásne ochutili mäso.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Jednotlivé porcie mäsa posypeme upečenými broskyňami, ktoré sa uvolnili pri krájaní a polejeme trochou výpeku.

Obrázok blogu

Zvyšný výpek dáme do omáčnika a pridáme k nemu zavárané broskyne, ktoré nám ešte zostali.

Podávame so zemiakovou kašou.

Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Karol Galek

Karol Galek

115 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Roman Kebísek

Roman Kebísek

105 článkov
Věra Tepličková

Věra Tepličková

1,072 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

90 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

765 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu