Inšpiráciou bol Jamie Olivier. Jeho recepty sa v našej kuchyni objavujú často a toto plnené karé sme mali chuť spraviť už niekoľko krát. Tak tu je.
Čo budeme potrebovať
Bravčové karé s kosťou, na osobu tak jeden až dva kúsky. Na obrázku je dva a pol kilogramový kus, z ktorého sme nakrájali štrnásť porcií mäsa. K tomu broskyňový kompót, maslo, korenie na pečené mäso a soľ.

Najprv si necháme zmäknúť maslo a rozmiešame v ňom korenie a soľ.

Karé narežeme popri kosti tak, aby sme ho od kosti neoddelili, ale aby vznikla dostatočne veľká kapsa. Musíme zájsť čo najhlbšie, čím viac karé naplníme, tým chutnejší bude výsledok.

Vzniknutú kapsu vymažeme asi dvomi tretinami ochuteného masla,...

...vložíme na mesiačiky nakrájané broskyne, (neminieme všetky, pár si ich ešte odložíme)...

... zviažeme niťou a zvonka mäso potrieme zvyšným maslom.

Uložíme do pekáča, podlejeme asi pol litrom vody, a dáme piecť do vyhriatej rúry.
Najprv pečieme prikryté alobalom, alebo druhým pekáčom asi jeden a pol hodiny. Potom mäso odkryjeme a pečieme ešte približne hodinu. Počas tejto hodiny pravidelne polievame výpekom, aby sa urobila na mäse pekná glazúra.

Z upečeného mäsa odstránime nite a nakrájame ho na porcie. Broskyne a korenené maslo krásne ochutili mäso.

Jednotlivé porcie mäsa posypeme upečenými broskyňami, ktoré sa uvolnili pri krájaní a polejeme trochou výpeku.

Zvyšný výpek dáme do omáčnika a pridáme k nemu zavárané broskyne, ktoré nám ešte zostali.
Podávame so zemiakovou kašou.

Dobrú chuť.
