Varíme s Medveďom - Kapustové placky s kuracími pečienkami

V poslednej dobe vážne premýšľame, ako pokračovať s týmto naším blogom. Kde nájsť inšpiráciu na nejaké nové recepty, alebo nové témy, aby sme sa neopakovali. Minulý rok to bolo jednoduché, prísna diéta nás prinútila, aby sme premýšľali nad tým, ako ušetriť na kalóriách. Podarilo sa a tento rok, si už cez víkend dovolíme aj jedlá, ktoré sme v minulom roku nemilosrdne vyškrtli z jedálnička. Cez pracovný týždeň je náš jedálniček ešte stále plný surovej zeleniny, ale cez víkend si dovolíme viac. Sú to jedlá, ktoré máme naozaj radi a viac ako rok sme ich nevarili, takže nič nové, čo by sme vám mohli ponúknuť na blogu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (56)

Ale nakoniec sme na to prišli. Pracovne sme to nazvali "Varíme za gastráč". Takže témou je ako variť večeru pre rodinu a minúť pri tom čo najmenej. Rozpis bude vždy pre štyri osoby, ale pozor nesmie medzi nimi byť žiaden tínedžer ani žiaden z rodu medveďovitých. V tom prípade je nutné dávky zdvojnásobiť.

Na dnešný recept za gastráč budeme potrebovať jeden kilogram kyslej kapusty, pol kilogramu kuracích pečienok, dvadsať až tridsať dekagramov hladkej múky a deciliter oleja.

Obrázok blogu

Kyslú kapustu zlejeme a nakrájame na drobno. Nežmýkame ju, potrebujeme aby bola vlhká. Ak je to poctivá kyslá kapusta, ktorá neobsahuje veľa tekutiny, tak ju necháme všetku.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

K nasekanej kapuste pridáme hladkú múku. Nedá sa povedať koľko presne, pretože to záleží na tom, koľko tekutiny je v kapuste.

Obrázok blogu

Múku pridávame postupne a vždy zapracujeme do kapusty, až kým nevznikne lepkavé a pružné cesto. Odložíme ho do chladničky a necháme odpočinúť, aby sa všetko pekne spojilo.

Obrázok blogu

Rozohrejeme panvicu, potrieme ju olejom a lyžicou na nej vytvarujeme placky.

Obrázok blogu

Opražíme z každej strany do zlatohneda a do chrumkava. Vypražené placky odložíme na teplé miesto a pripravíme si pečienky.

Obrázok blogu

Očistíme ich a na horúcej panvici opražíme. Pečienky nesmú byť vo vnútri surové, ale zároveň musia zostať ružové a mäkké.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

A áno, všimli ste si dobre, nepridávali sme žiadnu soľ a tuku sme použili len minimum. Všetku chuť obstará kvalitná kyslá kapusta.

Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Radko Mačuha

Radko Mačuha

223 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

91 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

35 článkov
INEKO

INEKO

117 článkov
Roman Kebísek

Roman Kebísek

105 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu