Ako každá indická cukrovinka je aj barfi poriadne sladké. Krájame ho preto na malé kocky a pomerne malé množstvo je určené pre veľký počet stravníkov. Málokto zvládne viac ako dva tri kusy. Rozpis v recepte je na väčšiu rodinnú oslavu. Plánovali sme približne desať ľudí. Ak chcete barfi len tak vyskúšať doma, bude vám stačiť polovičný rozpis.
Pripravíme si jeden hrnček mlieka, dva hrnčeky cukru a štyri hrnčeky strúhaného kokosu.
Najdôležitejšie pri barfi je korenie. Na obrázku je pol lyžičky kardomónových semien nahrubo rozdrvených v mažiari a štipka šafránu. Kardamón je v recepte povinný. Okrem neho môžeme ale použiť napríklad aj zázvor, kurkumu, alebo chilli.

Mlieko vylejeme do hrnca a pridáme koreniny. Zohrejeme tak, aby mlieko bolo horúce, ale nesmie sa variť.

Vysypeme cukor a za stáleho miešania ho v mlieku rozpustíme. Ani teraz by mlieko nemalo vrieť.

Zoslabíme plameň a vysypeme všetok kokos.

Na slabom plameni varíme ešte asi dve až tri minúty pričom zmes stále miešame.

Malé misky vystelieme potravinárskou fóliou a kokosovú zmes do nich natlačíme. Výška by mala byť maximálne dva centimetre. Všetko necháme odpočinúť v chladničke najmenej dvanásť hodín.

Vyklopíme a nakrájame na malé kocky. V Indii sa kocky barfi zvyknú ešte ozdobiť. Napríklad nahrubo mletými opraženými mandľami, alebo kúskami kandovaného ovocia či zázvoru.

Na obrázku je polovica z celej dávky a myslím, že štvorčlenná rodina by mala dosť a dosť. Jednoduché, sladké, kokosové s jemnou dochuťou kardamónu a exotických diaľok.

Dobrú chuť.
