Kura na hruškách je veľmi jednoduchý recept, ktorý zvládne pripraviť každý za pár minút. Následné pečenie trvá síce hodinu, ale počas neho môžete robiť naozaj čokoľvek. Výsledok je pri tom prekvapivo príjemné a chutné jedlo.
Čo budeme potrebovať
Na jednu osobu jedno kuracie stehno, jednu hrušku, jeden väčší petržlen, jednu papriku, olivový olej a soľ. Kura okoreníme typickou slovenskou trojkombináciou, červená sladká paprika, drvená rasca a čierne korenie, ku ktorej sme pridali aj lyžicu tymianu.

Do olivového oleja vysypeme všetky koreniny a vymiešame ich na kašu.

Každú porciu kuraťa osolíme a porozdeľujeme na ne vymiešané koreniny.

Zahráme sa na maséra a koreninovú kašu do kuraťa poriadne vmasírujeme. Kým vymasírované kura oddychuje, očistíme zeleninu, hrušky a všetko nakrájame na štvrtiny.

Do pekáča nalejeme vodu a na kura porozhadzujeme zeleninu a hrušky.

Pečieme vo vyhriatej rúre približne štyridsaťpäť až päťdesiat minút.

Ako prílohu sme zvolili na sucho upečené polovičky zemiakov.

Dobrú chuť.
