Varíme s Medveďom - Kura v chrumkavej kôrke

- Tak čo, kura?- To vážne zase?- No, zase. Však čo iného. Ale neboj sa, urobím to nejako inak. Teda aspoň skúsim.- Inak? Napríklad obalené kusom slaniny? Alebo strčené v chrumkavo vypečenom bôčiku? No, to by aj mohlo byť.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (56)

Bôčik ani slanina sa nekonajú. Pri varení stále počítame každú kalóriu a hodnotu a neviem čo. A ešte to tak chvíľu bude. Výber "povolených" potravín je už viac menej ustálený a uzavretý, takže zostávala úloha, pripraviť práve z nich nejaký nový a zaujímavý recept. A tu je.

Čo budeme potrebovať

Na jednu porciu jeden kurací prs a jeden krajec naozajstného, celozrnného a hrubozrnného, čierneho chleba. K tomu nízkotučný tavený syr, biely jogurt, jeden bielok, lyžicu horčice, soľ a korenie na pečené kura.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Čierny chlieb rozmixujeme na čerstvú strúhanku. Pridáme k nej tavený syr, jogurt, horčicu a bielok.

Obrázok blogu

Jemne osolíme a okoreníme a všetko premiešame na kompaktnú hustú hmotu. Odložíme a ideme sa venovať kuracím prsiam.

Obrázok blogu

Rozložíme ich po pekáči, posolíme a pokoreníme podľa chuti. My sme použili hotovú koreniacu zmes na pečené kura. Podlejeme vodou a dáme piecť do vyhriatej rúry.

Obrázok blogu

Po pätnástich minútach vyberieme a každý kúsok mäsa poriadne obalíme chlebovou zmesou. Treba postupovať po menších kúskoch, potom to ide pomerne ľahko. Znova vrátime do trúby.

Obrázok blogu

Keďže ide o nedeľný obed a my nesmieme použiť výpek, pripravíme si omáčku. Bude to rýchla horčicová omáčka.

SkryťVypnúť reklamu

Potrebujeme na ňu dve kopcovité lyžice pohánkovej múky, dva decilitre vody, cesnak, lyžicu bieleho jogurtu, dve poriadne lyžice horčice, lyžičku soli a pol lyžičky cukru.

Obrázok blogu

Vodu vylejeme do malej rajničky, nasypeme do nej pohánkovú múku a roztlačený cesnak a uvaríme hustú kašu. Necháme variť aspoň päť minút a stále miešame. Do hotovej kaše pridáme ostatné ingrediencie a metličkou vyšľaháme do hladka.

Obrázok blogu

Kuracie prsia pečieme ešte približne dvadsať minút. Najlepšie to vidíme podľa ich kôrky, ktorá je už od pohľadu chrumkavá.

Obrázok blogu

U nás doma sme podávali so zemiakovou kašou z odtučneného mlieka a veľkým zeleninovým šalátom, ktorý sme nefotili, ten si určite viete predstaviť.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

35 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
INESS

INESS

107 článkov
Lucia Nicholsonová

Lucia Nicholsonová

207 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu