Bôčik ani slanina sa nekonajú. Pri varení stále počítame každú kalóriu a hodnotu a neviem čo. A ešte to tak chvíľu bude. Výber "povolených" potravín je už viac menej ustálený a uzavretý, takže zostávala úloha, pripraviť práve z nich nejaký nový a zaujímavý recept. A tu je.
Čo budeme potrebovať
Na jednu porciu jeden kurací prs a jeden krajec naozajstného, celozrnného a hrubozrnného, čierneho chleba. K tomu nízkotučný tavený syr, biely jogurt, jeden bielok, lyžicu horčice, soľ a korenie na pečené kura.

Čierny chlieb rozmixujeme na čerstvú strúhanku. Pridáme k nej tavený syr, jogurt, horčicu a bielok.

Jemne osolíme a okoreníme a všetko premiešame na kompaktnú hustú hmotu. Odložíme a ideme sa venovať kuracím prsiam.

Rozložíme ich po pekáči, posolíme a pokoreníme podľa chuti. My sme použili hotovú koreniacu zmes na pečené kura. Podlejeme vodou a dáme piecť do vyhriatej rúry.

Po pätnástich minútach vyberieme a každý kúsok mäsa poriadne obalíme chlebovou zmesou. Treba postupovať po menších kúskoch, potom to ide pomerne ľahko. Znova vrátime do trúby.

Keďže ide o nedeľný obed a my nesmieme použiť výpek, pripravíme si omáčku. Bude to rýchla horčicová omáčka.
Potrebujeme na ňu dve kopcovité lyžice pohánkovej múky, dva decilitre vody, cesnak, lyžicu bieleho jogurtu, dve poriadne lyžice horčice, lyžičku soli a pol lyžičky cukru.

Vodu vylejeme do malej rajničky, nasypeme do nej pohánkovú múku a roztlačený cesnak a uvaríme hustú kašu. Necháme variť aspoň päť minút a stále miešame. Do hotovej kaše pridáme ostatné ingrediencie a metličkou vyšľaháme do hladka.

Kuracie prsia pečieme ešte približne dvadsať minút. Najlepšie to vidíme podľa ich kôrky, ktorá je už od pohľadu chrumkavá.

U nás doma sme podávali so zemiakovou kašou z odtučneného mlieka a veľkým zeleninovým šalátom, ktorý sme nefotili, ten si určite viete predstaviť.

Dobrú chuť.
