Ta poďme rovno na to.
Čo budeme potrebovať
Kuracie krídelká, med, horčicu a olej, do ktorého som pridal trochu sušeného tymiánu, soľ. No a hlavne jeden poriadne ostrý nôž.

Krídelko rozložíme na pracovnej doske a odrežeme jeho najtenšiu časť. Tú v tomto recepte nebudeme potrebovať, ale môžete ju použiť napríklad pri príprave vývaru.

Dve zvyšné časti krídelka rozrežeme v kĺbe. Potom zoberieme väčšiu časť a okolo jedného z kĺbov mäso orežeme a oškrabeme.

Krídelko postavíme "na základňu" a prstami tlačíme mäso od kosti k spodnej časti. Potom v dlani jemne postláčame a prvé kuracie lízatko je hotové.

S druhou časťou kuraťa budeme postupovať úplne rovnako, len na záver vytrhneme z lízatka tenšiu z dvoch kostí. A jedno krídelko máme hotové.

Ako vidíte je to naozaj babračka a ak chceme rýchlovku na večeru, tak tento recept obídeme zo široka z ďaleka. Lízatká sú hotové pripravíme si marinádu.

Zmiešame med, horčicu, olej a tymián. Aspoň, že tá marináda je hneď hotová.

Lízatká obalíme v marináde a necháme aspoň dve hodiny odpočinúť.

Rozložíme po plechu, pooblievame zvyšnou marinádou a šup s nimi do trúby.

Pečieme v rúre rozohriatej na stoosemdesiat stupňov približne dvadsať minút.
A tu sa dostávame k tomu najdôležitejšiemu. Marinované krídelká by sme museli piecť najmenej štyridsať minút a za ten čas by med skaramelizoval a aj poriadne prihorel. Za dvadsať minút sa kuracie lízatká perfektne prepiekli a marináda zostala tak akurát skaramelizovaná a s výpekom vytvorila vynikajúcu omáčku, ktorú sme nemuseli riediť vodou.

Môžeme podávať s dipom ako ľahký snack, alebo predjedlo, alebo môžeme pripraviť ľahký chod väčšej večere. Ja som ich podával s mrkvovo zemiakovou kašou, jemne poliate naozaj intenzívnym výpekom.

Dobrú chuť!
