Namiesto celého kuraťa použijeme len kuracie stehná a nebudeme ich plniť, ale rolovať. Takže čo budeme potrebovať
Kuracie stehná, kus masla, desať dekagramov prošuta, hlavičku cesnaku a citrónovú šťavu z polovice citróna.

Prošuto nasekáme a vymiešame ho s maslom, troma strúčikmi roztlačeného cesnaku a citrónovou šťavou. Plnku nemusíme soliť, pretože prošuto je slané dosť.

Plátok vykosteného kuracieho stehna potrieme plnkou.

Zrolujeme a závitok je hotový.

Naukladáme do pekáča, potrieme zbytkom plnky a naokolo poukladáme olúpané strúčiky cesnaku. Podlejeme dvoma decilitrami vody a dáme piecť.

Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov približne 45 minút. Počas pečenia pravidelne polievame výpekom, aby sa na kurati spravila skvelá chrumkavá kôrka.

Vlastne by to už mohlo byť hotové, ale my sme sa s tým ešte trošku pohrali.
Kuracie závitky vyberieme z pekáča a odložíme na teplé miesto.

Výpek prelejeme do panvice a rozmixujeme ponorným mixérom na hladkú omáčku. Keď v masle s výpekom zmixujeme všetok ten cesnak omáčka krásne zbledne, hoci v nej nie je žiadna smotana.
Privedieme k varu...

... a závitky naukladáme do omáčky a prehrejeme.

Podávame s cestovinami, ktoré polejeme skvelou omáčkou.

Dobrú chuť.
