Už dávno sme u nás na blogu nič nevyprážali a tak si to dnes vyskúšame. Smažienky sú navyše bezlepkové.
Čo budeme potrebovať
Asi pol kilogramu kuracích pŕs, jeden trojdecový pohár zaváraného leča (ak máme domáce je to len plus, prípadne si ho môžeme pripraviť z čerstvých surovín), tri vajcia, tri kopcovité lyžice škrobovej múčky, cesnak, soľ, tymián a olej na vyprážanie.

Kuracie prsia umyjeme, očistíme a nakrájame na drobné kúsky.

V miske k nim pridáme lečo, tri vajcia, rozotrený cesnak, soľ a lyžičku tymiánu.

Všetko premiešame a pridáme škrobovú múčku.

Opäť všetko poriadne premiešame a odložíme do chladničky aspoň na pol hodinu.

Na panvici vyprážame drobné smažienky, ktoré naberáme lyžicou. Radšej menšie ako väčšie, pretože sa tak s nimi ľahšie manipuluje.

Z oboch strán vypražíme krásne do zlatova. Hotové vyberieme a necháme odkvapkať od prebytočného oleja na papierovom obrúsku.

Pre mňa sa najlepšie ako príloha hodia jednoduché uvarené zemiaky s troškou olivového oleja a sušenej bazalky.
A ako bonus ešte recept na jednoduchú smotanovú omáčku, ktorou môžeme nahradiť tatarku. Jednu pochúťkovú smotanu zmiešame s pol lyžičkou soli, lyžičkou cukru a dvoma lyžičkami plnotučnej horčice. Nastrúhame do nej kyslú uhorku a smotanová sladkokyslá omáčka je hotová.

Dobrú chuť.
