Varíme s Medveďom - Kuracie smažienky

Odjakživa nemám rád soté. Vlastne ani nerozumiem tomu, čo je to za recept. Zdá sa mi, že soté je výsledok nechute kuchára, urobiť nejakú dobrú omáčku ku kvalitnému mäsu a zelenine.  Viem že existuje nepreberné množstvo receptov z mäsa a zeleniny v omáčke, ale čo je to soté? Mal som kolegyňu, ktorá mala na soté veľmi podobný pohľad ako ja. Raz mi povedala, že ona také ako soté vypráža. Skvelý nápad čo poviete. A navyše je to fakt úžasne jednoduchý a rýchly recept.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (57)

Už dávno sme u nás na blogu nič nevyprážali a tak si to dnes vyskúšame. Smažienky sú navyše bezlepkové.

Čo budeme potrebovať

Asi pol kilogramu kuracích pŕs, jeden trojdecový pohár zaváraného leča (ak máme domáce je to len plus, prípadne si ho môžeme pripraviť z čerstvých surovín), tri vajcia, tri kopcovité lyžice škrobovej múčky, cesnak, soľ, tymián a olej na vyprážanie.

Obrázok blogu

Kuracie prsia umyjeme, očistíme a nakrájame na drobné kúsky.

Obrázok blogu

V miske k nim pridáme lečo, tri vajcia, rozotrený cesnak, soľ a lyžičku tymiánu.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Všetko premiešame a pridáme škrobovú múčku.

Obrázok blogu

Opäť všetko poriadne premiešame a odložíme do chladničky aspoň na pol hodinu.

Obrázok blogu

Na panvici vyprážame drobné smažienky, ktoré naberáme lyžicou. Radšej menšie ako väčšie, pretože sa tak s nimi ľahšie manipuluje.

Obrázok blogu

Z oboch strán vypražíme krásne do zlatova. Hotové vyberieme a necháme odkvapkať od prebytočného oleja na papierovom obrúsku.

Obrázok blogu

Pre mňa sa najlepšie ako príloha hodia jednoduché uvarené zemiaky s troškou olivového oleja a sušenej bazalky.

A ako bonus ešte recept na jednoduchú smotanovú omáčku, ktorou môžeme nahradiť tatarku. Jednu pochúťkovú smotanu zmiešame s pol lyžičkou soli, lyžičkou cukru a dvoma lyžičkami plnotučnej horčice. Nastrúhame do nej kyslú uhorku a smotanová sladkokyslá omáčka je hotová.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

35 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Marian Nanias

Marian Nanias

274 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

90 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu