Namiesto celého kuraťa budeme plniť len stehná. Pripravíme si kuracie stehná, osem rožkov nakrájaných na kocky, dva kusy kuracích pŕs, tri vajcia, dva decilitre mlieka, jednu cibuľu, cesnak, čerstvé bylinky (použili sme petržlen a bazalku), sušené marhule, olej, majoránku, čierne korenie a soľ.
Na okorenenie kuraťa sme si pripravili vlastnú "grilovaciu zmes" zmiešali sme lyžičku červenej papriky s polovicou lyžičiek drvenej rasce, čierneho korenia, tymianu a majoránky.

Kuracie prsia zomelieme, cibuľu nakrájame na mesiačiky a opražíme na troške oleja, cesnak ošúpeme a roztlačíme, marhule zalejeme horúcou vodou, necháme desať minút odstáť, zlejeme a nakrájame na kúsky, zelené bylinky nasekáme. Všetko pridáme k nakrájaným rožkom, osolíme, okoreníme a premiešame rukami, aby sa všetky kúsky spolu prepojili.

Mlieko rozmiešame s vajíčkami a vylejeme na plnku. Všetko poriadne premiešame. Teraz už konečne vznikne plnka, jemne lepivá hmota, ktorá sa dá formovať a drží tvar.

Z kuracieho mäsa opatrne stiahneme kožu až k spodnému kĺbu. Dávame pozor, aby sme kožu nikde nepretrhli.

Nožom odsekneme spodný kĺb, kožu prevrátime naopak a naplníme plnkou. Najjednoduchšie to spravíme tak, že v ruke vytvarujeme z plnky valček a vsunieme ho do kože. Potom ho prstami vtlačíme čo najhlbšie a nakoniec doplníme plnkou celú kožu. Na záver cez plnku preložíme cípy odstávajúcej kože a je hotovo.

Stehná aj naplnené kože uložíme do pekáča, podlejeme dvomi decilitrami vody a posypeme (našim) grilovacím korením.

Pečieme v rúre vyhriatej na stosedemdesiat stupňov najprv prikryté, neskôr odokryté hodinu až hodinu dvadsat minút. Počas pečenia podlievame.

Chrumkavá koža naplnená jemnou, voňavou plnkou a pečené šťavnaté kuracie stehno sa dajú jesť teplé aj za studena. Prílohu si pripravíme podľa vlastnej chute, ale u nás doma podávame zásadne so zemiakovou kašou a uhorkovým šalátom so smotanou.

Dobrú chuť.
