Oba pôvodné recepty sú jednoduché a chutné a ich skombinovaním vznikol tiež jednoduchý a pri tom zaujímavý recept. Na dnešné zimno rozlúčkové jedlo si pripravíme vykostené kuracie stehná, päť starších rožkov (jeden až dva dni staré), jednu cibuľu, cesnak, jeden a pol decilitra mlieka, tri vajcia, pol kilogramu kuracích pečienok, olej a kyslú kapustu. Rozpis ingrediencií na plnku je na desať porcií, na klasické štyri porcie bude stačiť polovica.
Na okorenenie plnky použijeme lyžičku drveného kmínu, lyžičku, majoránky, pol lyžičky mletého čierneho korenia, lyžičku tymiánu a soľ.
Na celkové dochutenie receptu si pripravíme ešte jeden a pol lyžičky červenej mletej papriky a pol lyžičky mletého čierneho korenia.

Cibuľu nakrájame na kocky a popražíme v horúcom oleji tak, aby na orajoch začala hnednúť. Pridáme všetky koreniny do plnky a očistenú nakrájanú pečienku.

Opražíme, pokiaľ sa pečienka nezatiahne a necháme vychladnúť.

Zatiaľ do veľkej misy nakrájame rožky, zalejeme mliekom a premiešame. Pridáme dve vajcia, roztlačený cesnak, vychladnutú pečienku a osolíme. Všetko premiešame a necháme desať minút odstáť. Pripravili sme vlastne klasickú plnku do kuraťa a ja verím, že máte nejaký svoj mnoho krát overený a obľúbený recept. Pokojne ho použite aj pri príprave tohoto jedla a prípadne sa s ním podeľte v diskusii.

Kuracie stehno rozprestrieme, jemne osolíme a uložíme na neho plnku. Zavinieme do závitku.

Do veľkého pekáča rozprostrieme kyslú kapustu. Poriadne ju posypeme mletou červenou paprikou a jemne okoreníme mletým čiernym korením. Všetky závitky poukladáme tesne vedľa seba na kapustu a podlejeme dvoma decilitrami vody.

Pečieme v rúre vyhriatej na stosedemdesiat stupňov približne päťďesiat minút.

Ako príloha sa skvele hodia varené zemiaky s maslom a kôprovou vňaťou.

Dobrú chuť.
