Tak toto je ona. Mladá mrkva, kaleráb, hrášok a cibuľka. Všetko treba len umyť, očistiť, a vylúpať.

A potom k tomu pridať ešte spodné kuracie stehná, poriadnu viazaničku petržlenovej vňate, kúsok rozmarínu a čerstvého tymianu, olej a soľ.

Najprv si na panvici opražíme kuracie stehná pekne do hneda.

Do väčšieho hrnca dáme rozohriať olej, pridáme cibuľu a popražíme.

Posolíme a pridáme nakrájanú zeleninu. Všetko premiešame a necháme päť minút podusiť.

Rozložíme kuracie stehná, vlejeme pol litra vody, alebo vývaru a poriadne posypeme rozmarínom a tymianom.
Zavrieme pokrievkou a na hodinu vložíme do rúry rozohriatej na stodvadsať stupňov.

Po hodine zozbierame z povrchu bylinky...

... bohato posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, prikryjeme pokrievkou a necháme ešte chvíľu postáť.

Podávame s klasickými haluškami (nokmi) postup prípravy nájdete v tomto recepte približne v strede.
Mäkká voňavá zelenina, šťavnaté v ústach sa rozpadávajúce mäso a hutná omáčka. Skvelý jarný obed v strede leta.

Dobrú chuť.
