Pondelok - Máme radi mrkvičku
Mladú mrkvičku očistite, nakrájajte na dlhšie kúsky, väčšiu a širšiu môžete aj rozpoliť alebo rozštvrtiť pozdĺžne. Do panvice dajte 1 lyžicu olivového oleja, kúsky mrkvy chvíľu popražte, podlejte troškou vody a pod pokrievkou duste do mäkka. Počas dusenia mrkvičku posoľte a jemne okoreňte. Naríklad rascou a čiernym korením, alebo kari korením a zázvorom. Obe kombinácie sú vynikajúce. Keď je mrkvička mäkká, nechajte ju ešte chvíľku v panvici, aby trošku "prihorela". Na povrchu krásne skaramelizuje a získa jemne orieškovú príchuť. Do hotovej mrkvičky pridajte hrsť nasekanej pertržlenovej vňate a dve lyžice konzervovanej kukuričky. Pri podávaní na vrch nasypte ešte trochu bieleho Cottage syra. Podávajte s čiernym chlebom.

Utorok - Šalátový bar, to vždy zaberie
Šaláty máme radi a na jedálničku bývajú aj niekoľkokrát za týždeň. Tomuto hovoríme Letný šalát. Najprv ošúpte uhorku a na strúhadle na uhorky ju celú pekne postrúhajte. Po celej ploche taniera rozložte postrúhanú uhorku a jemne ju osoľte. Nakrájajte paradajku a rozložte ju na uhorky. Potom budete potrebovať upečenú papriku. Len nehovorte, že neviete čo to je. Už sme ju pripravovali tu aj tu a tuším aj tu . Pečenú papriku teda očistite, zbavte jadierok, nakrájte na pásiky a rozsypte na paradajky. Znova šalát mierne posoľte. Nakoniec pridajte na mesiačiky nakrájanú cibuľu a nadrobno posekanú petržlenovú vňať. Celý šalát pokvapkajte olivovým olejom a šťavou z polovice citróna. Podávajte s celozrnným pečivom.

Streda - Talianska kuchyňa a zbytky sú fuč
Pamätáte sa? Minulú nedeľu nám zostali vydlabané kúsky z plnených cuketiek . Prišiel ich čas. V chladničke sa našlo aj pár paradajok po včerajšom šaláte. Cestoviny a vňate sú u nás prítomné stále. Dokúpili sme len nízkotučný tvrdý syr. Zbytky cukiny nasekajte na ešte drobnejšie kúsky, paradajky na 5 sekund namočte do vriacej vody, ošúpte ich a tiež nasekajte. Do panvice vlejte lyžicu olivového oleja nasypte do nej nasekanú cukinu a paradajky. Mierne osoľte a okoreňte oregánom. Všetko sa to pekne dusí do mäkka a do omáčkovej hustoty. Do hotovej zmesy pridajte peknú hrsť nasekanej čerstvej bazalky. Navŕšiť na cestoviny, posypať strúhaným nízkotučným syrom a mňam.

Štvrtok - Toto si snáď už pamätáte
Teda určite si to pamätáte aspoň podľa reakcii, v ktorých ste písali ako vám to mnohým chutilo. Mne chutí tiež vynikajúco takže vo štvrtok. Mackova musaka.

Piatok - Tak toto tuším nevyšlo
No ja teda pokojne zvládnem zeleninovú, beztukovú či bezmäsovú stravu s veľkou kopou vlákniny. Ale keď sa prída na sladkosti, je to môj koniec. A hlavne aby toho sladkého bolo veľa a radšej ešte trochu viac. A potom to dopadne takto. Zbohom diéta...

Vitajte kysnuté buchty so slivkovým lekvárom.
Zo 6 dcl vlažného mlieka, 1 kocky droždia, 1 lyžice hladkej múky a 1 lyžice kryštáľového cukru pripravte kvások. Do vhodnej misy vysypte kilo polohrubej múky, pol balíčka prášku do pečiva, dva sáčky vanilkového cukru, 4 lyžice kryštáľového cukru, trochu citrónovj kôry a polovicu kocky tuku vhodného na pečenie. Nakysnutý kvások vylejte do múky s prísadami a mieste...a mieste.. ukážte? Nie, nestačí... mieste ďalej...Je mi ľúto, ale budete musieť ešte chvíľu. Miesením totiž kysnuté cesto získava na kvalite. Takže...mieste...
Vymiesené cesto preložte do čistej misy, prikryte čistou utierkou a nechajte kysnúť. Po prvom vykysnutí ešte raz premieste, ale teraz už krátko a nechajte znova vykysnúť. A máte základné kysnuté cesto, z ktorého môžete pripraviť buchty, záviny, koláče, posúchy, osie hniezda...
A je po večeri.