Čo budeme potrebovať
Jedno väčšie kura, 30 dekagramov bryndze, 1/2 kilogramu zemiakov uvarených v šupke, jednu smotanu. Celé jedlo okoreníme len soľou, čiernym korením a drvenou rascou.

Čo s tým urobíme
Najprv si dáme variť zemiaky v šupke a kým sa uvaria, vykostíme kura. Práve to vykosťovanie je najťažšou časťou celého, inak jednoduchého receptu. Vykosťovanie prebieha takto
- odrežeme z kuraťa krídla tak, že na kurati zostane len posledný článok, teda z každého krídla odrežeme dva krajné články
- kura obrátime prsiami dole a po celej dĺžke popri chrbtici narežeme
- začneme máso odškrabávať od kosti, až kým sa nedostaneme ku krídlam a stehnám
- vykĺbime krídla a stehná, obrežeme mäso okolo kĺbov
- oškrabeme mäso aj zo spodnej časti kostry
- nakoniec vykostíme stehná a posledné články krídiel
- ak je na niektorom mieste málo mäsa, na plocho ho zrežeme z pŕs a stehien a prenesieme do týchto málo mäsitých miest

Uvarené zemiaky necháme vychladnúť.

Chcel som vám zase ukázať jedno kuchynské 'udelátko'. Toto je lis na varené zemiaky, ktorým zemiaky prelisujeme. Ak lis nemáme, môžeme použiť klasické tlačidlo na zemiaky, alebo ich nastrúhať na jemnom struháku.

K zemiakom pridáme bryndzu a smotanu a zmes jemne posolíme a pokoreníme.

Bryndzovo zemiakovú zmes natrieme na vykostené kura

a zbalíme do rolády.

Kuraciu rolku prenesieme na poolejovaný alobal. Zhora jemne posolíme a posypeme rascou.

Ak sa nám nechce trápiť s vykosťovaním celého kuraťa, tak môžeme vykostiť len stehná a spracovať recept rovnako

Zavinuté mäso zabalíme do alobalu a dáme piecť. Mne sa podarilo zohnať takzvané rodinné balenie kuraťa. Bolo to celé kura s dvomi stehnami navyše a tak som naplnil všetko. Už sa pečie.

Po hodine alobal roztrhneme a roládu potrieme mliekom, aby pekne zhnedla. Pečieme ešte pol hodinu a necháme postáť v trúbe a mierne vychladnúť.
Podávame s novými zemiakmi a zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť.