Čo budeme potrebovať
Morčacie mäso. Pri príprave sme použili dve vykostené morčacie stehná, ale ak sa vám nechce trápiť z ich "otváraním a rozklepávaním" použite pokojne aj prsia. Ak chcete jedlo ešte trochu 'zdiétniť' tak kuracie prsia.
Desať dekagramov sušených paradajok, pätnásť dekagramov zelených olív (zásadne s kôstkami), desať dekagramov tvrdého syra podľa vašej chuti, vetvičku čerstvej bazalky, tri krajce bieleho toastového chleba, dve vajíčka a dva strúčiky cesnaku.

Najprv si pripravíme 'patlanicu', ktorou naplníme a ochutíme mäso. Do mixéra dáme sušene paradajky. Olivy vykôstkujeme a pridáme k paradajkám spolu s bazalkou, cesnakom a nakrájaným tvrdým syrom. Všetko rozmixujeme na hladkú kašu. Ochutnáme a podľa potreby osolíme, ale na 90% to nebude nutné. Ak sa ingrediencie nechcú mixovať pridáme trochu oleja, v ktorom boli paradajky naložené, prípadne trochu panenského olivového oleja.

V ďalšom kroku si pripravíme strúhanku z bieleho toastového chleba. Odkrojíme z neho kôrku, krajce natrháme na menšie kúsky a v mixéri rozmixujeme na strúhanku.

Z mäsa narežeme rezne, ktoré dobre rozklepeme medzi dvoma mikroténovými vreckami. Mäso nesolíme ani nijako neochucujeme. O to sa postará už vyrobená patlanica.

Rozbijeme vajíčka, mierne ich osolíme a vidličkou rozhabarkujeme. A môžeme začať vyrábať naše závitky.
Mäso potrieme pripravenou patlanicou, zrolujeme, namočíme do vajíčka a obalíme v strúhanke z toastového chleba.

Pekáč vystelieme papierom na pečenie a závitky do neho naukladáme. Každý závitok polejeme lyžicou olivového oleja. Pečieme v rúre na 200 stupňov 35 až 40 minút.

Upečené morčacie závitky majú chrumkavú kôrku, prekrásne voňajú a šťava, ktorá sa počas pečenia vytvorila je hotová báseň

Podávali sme so zeleninovou ryžou a ugrilovanou cukinou ochutenou cesnakovým olejom. Ešte teraz sa mi na tú dobrotu sliny zbiehajú.

Dobrú chuť.

Malé tipy na záver. Patlanica, ktorá zostala bola vynikajúca na pečive ako nátierka a výpek sme z pekáča vytierali kúskami chleba. Bolo to nezabudnuteľné.