Varíme s Medveďom - Mediteránske morčacie závitky

Po toľkých týždňoch bez mäsa by sa aj oplatilo znova ponúknuť nejaký mäsový recept. Aj chuťové bunky sa k tomu už vyjadrujú a hlásia sa o slovo. Ale musí to byť taký letný recept. Žiadne šnicle. Niečo s nádychom leta a mora a pláže... a pri tom kus mäsiska. Tak presne pri takýchto úvahách vznikal dnešný recept plný letných chutí a vôní.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (28)

Čo budeme potrebovať

Morčacie mäso. Pri príprave sme použili dve vykostené morčacie stehná, ale ak sa vám nechce trápiť z ich "otváraním a rozklepávaním" použite pokojne aj prsia. Ak chcete jedlo ešte trochu 'zdiétniť' tak kuracie prsia.

Desať dekagramov sušených paradajok, pätnásť dekagramov zelených olív (zásadne s kôstkami), desať dekagramov tvrdého syra podľa vašej chuti, vetvičku čerstvej bazalky, tri krajce bieleho toastového chleba, dve vajíčka a dva strúčiky cesnaku.

Obrázok blogu

Najprv si pripravíme 'patlanicu', ktorou naplníme a ochutíme mäso. Do mixéra dáme sušene paradajky. Olivy vykôstkujeme a pridáme k paradajkám spolu s bazalkou, cesnakom a nakrájaným tvrdým syrom. Všetko rozmixujeme na hladkú kašu. Ochutnáme a podľa potreby osolíme, ale na 90% to nebude nutné. Ak sa ingrediencie nechcú mixovať pridáme trochu oleja, v ktorom boli paradajky naložené, prípadne trochu panenského olivového oleja.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

V ďalšom kroku si pripravíme strúhanku z bieleho toastového chleba. Odkrojíme z neho kôrku, krajce natrháme na menšie kúsky a v mixéri rozmixujeme na strúhanku.

Obrázok blogu

Z mäsa narežeme rezne, ktoré dobre rozklepeme medzi dvoma mikroténovými vreckami. Mäso nesolíme ani nijako neochucujeme. O to sa postará už vyrobená patlanica.

Obrázok blogu

Rozbijeme vajíčka, mierne ich osolíme a vidličkou rozhabarkujeme. A môžeme začať vyrábať naše závitky.

Mäso potrieme pripravenou patlanicou, zrolujeme, namočíme do vajíčka a obalíme v strúhanke z toastového chleba.

Obrázok blogu

Pekáč vystelieme papierom na pečenie a závitky do neho naukladáme. Každý závitok polejeme lyžicou olivového oleja. Pečieme v rúre na 200 stupňov 35 až 40 minút.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Upečené morčacie závitky majú chrumkavú kôrku, prekrásne voňajú a šťava, ktorá sa počas pečenia vytvorila je hotová báseň

Obrázok blogu

Podávali sme so zeleninovou ryžou a ugrilovanou cukinou ochutenou cesnakovým olejom. Ešte teraz sa mi na tú dobrotu sliny zbiehajú.

Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu

Malé tipy na záver. Patlanica, ktorá zostala bola vynikajúca na pečive ako nátierka a výpek sme z pekáča vytierali kúskami chleba. Bolo to nezabudnuteľné.

Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Lucia Nicholsonová

Lucia Nicholsonová

207 článkov
Pavel Macko

Pavel Macko

189 článkov
Věra Tepličková

Věra Tepličková

1,091 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu