Moje najobľúbenejšie jarné jedlo je Vajíčkové halušky s jarným šalátom. Pre ich výrobu potrebujeme halušky (alebo noky). Ich recept nájdete tu. K nim na osobu dve vajcia, deciliter mlieka, soľ, čierne korenie a olej, alebo masť.

Vajcia s mliekom, soľou a čiernym korením...

... vymiešame do hladka...

...a všetko spolu opražíme na horúcej masti, alebo oleji. Vyrobíme vlastne praženicu. Vajíčka na horúcej panvici nepretržite miešame...

... a keď sú hotové...

...vysypeme ich na halušky...

...a premiešame. No a vajíčkové halušky sú hotové. Faktom je, že takto potupujeme vtedy, ak sú halušky čerstvé. Ak sú však staršie, napríklad z predchádzajúceho dňa, tak to celé ro naopak, pridáme halušky do horúcej panvice k vajíčkám a jedlo dokončíme v nej.

K vajíčkovým haluškám si vždy robíme jarný šalát. To je práve tá časť receptu, ktorá z tohoto jednoduchého jedla robí oslavu jari.
Potrebujeme listový hlávkový šalát, reďkvičky a jarnú cibuľku. Na zálievku soľ, cukor, ocot a vodu.

Zeleninu umyjeme a očistíme. Šalát natrháme, reďkvičky nakrájame na štvrtiny a cibuľku na kúsky.

Pripravíme si zálievku z pol litra studenej vody, pol lyžičky soli, štyroch lyžíc cukru a šiestich lyžíc octu. Poriadne premiešame. A všetko vylejeme do zeleniny.

Premiešame a necháme desať, pätnásť minút postáť.

A to je celé. Jemné, mäkké a lahodné halušky s chrumkavým, ostrým a šťavnatým šalátom. Moja jar na tanieri.

Dobrú chuť a krásny zbytok sviatkov.
