Čo budeme potrebovať
Morčacie prsia (tento kus bol pre piatich dospelých stravníkov), k tomu jedno jabĺčko, kus kvalitného tvrdého syra, plátok uvareného údeného mäsa, ktorý zostal po sviatkoch (môžeme nahradiť šunkou), plnotučnú horčicu, pol litra mäsového vývaru, dve lyžice arašidového krému, kari korenie, nové korenie, tymián a soľ. Trochu oleja na zatiahnutie mäsových rolád.

Najprv z mäsa spravíme čo najväčší plát. Mne sa podarilo spraviť jeden veľký a jeden menší. Ten jeden veľký by v pohode stačil na obed pre štvorčlennú rodinu.

Plát mäsa vložíme medzi dve mikroténové fólie a rozklepeme ho na tenko.

Pripravíme si plnku. Na menšie kocky nakrájame jabĺčko, syr aj údené mäso. Do plnky pridáme tymián.

Vrchnú mikroténovú fóliu z rozklepaného mäsa stiahneme. Necháme ho ležať na spodnej, pretože tá nám uľahčí prácu pri rolovaní. Mäso posolíme, pokoreníme novým korením a potrieme horčicou.

Rozsypeme po ňom plnku

...a čo najpevnejšie zavinieme. Potom ešte celú roládu previažeme kuchynským špagátom.

Do veľkej panvice dáme trošku oleja, necháme ho rozohriať a rolády na ňom s každej strany zatiahneme. Preložíme ich do pekáča, podlejeme asi dvoma decilitrami vody a dopečieme v rozohoriatej rúre na 200 stupňoch asi tridsať minút. Počas pečenia rolády oblievame vlastným výpekom.

Do panvice v ktorej sme zaťahovali mäso, pridáme polievkovú lyžicu kari, popražíme, vlejeme bujón a privedieme k varu.
Do vriacej tekutiny pridáme dve poriadne lyžice arašidového krému a za stáleho miešania ho celkom rozpustíme. Vonia to úplne neodolateľne. Varíme kým všetko nezíska skvelú omáčkovú hustotu.

Rolády sú upečené. Azbestovými rukami z nich odstránime špagátiky a obed je hotový. Nakrájame rolády a môžeme servírovať.

Podávali sme s ryžovými niťovkami (sklenené čínske cestoviny), ale môžete použiť aj ryžu.

Dobrú chuť.
