Varíme s Medveďom - Morčacia roláda v arašidovej omáčke

Tak som sa zase raz mohol trochu vyblázniť pri varení. Po tých večných zeleninových šalátoch a na sucho grilovaných kuracích prsiach, to bola konečne nejaká zmena. Tento recept nie je síce úplne racionálny, ale ani sa v ňom neplytvalo tukom. Ak naozaj poriadne dodržujete pravidlá, raz za čas si môžete dopriať aj trochu viac kalorické jedlo. Ale vždy len jedno a potom sa zasa pekne vrátiť k svojmu stravovaciemu režimu. V tomto recepte som si mohol naplniť svoju základnú kuchársku potrebu, vyrábať rolády a záviny.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (36)

Čo budeme potrebovať

Morčacie prsia (tento kus bol pre piatich dospelých stravníkov), k tomu jedno jabĺčko, kus kvalitného tvrdého syra, plátok uvareného údeného mäsa, ktorý zostal po sviatkoch (môžeme nahradiť šunkou), plnotučnú horčicu, pol litra mäsového vývaru, dve lyžice arašidového krému, kari korenie, nové korenie, tymián a soľ. Trochu oleja na zatiahnutie mäsových rolád.

Obrázok blogu

Najprv z mäsa spravíme čo najväčší plát. Mne sa podarilo spraviť jeden veľký a jeden menší. Ten jeden veľký by v pohode stačil na obed pre štvorčlennú rodinu.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Plát mäsa vložíme medzi dve mikroténové fólie a rozklepeme ho na tenko.

Obrázok blogu

Pripravíme si plnku. Na menšie kocky nakrájame jabĺčko, syr aj údené mäso. Do plnky pridáme tymián.

Obrázok blogu

Vrchnú mikroténovú fóliu z rozklepaného mäsa stiahneme. Necháme ho ležať na spodnej, pretože tá nám uľahčí prácu pri rolovaní. Mäso posolíme, pokoreníme novým korením a potrieme horčicou.

Obrázok blogu

Rozsypeme po ňom plnku

Obrázok blogu

...a čo najpevnejšie zavinieme. Potom ešte celú roládu previažeme kuchynským špagátom.

Obrázok blogu

Do veľkej panvice dáme trošku oleja, necháme ho rozohriať a rolády na ňom s každej strany zatiahneme. Preložíme ich do pekáča, podlejeme asi dvoma decilitrami vody a dopečieme v rozohoriatej rúre na 200 stupňoch asi tridsať minút. Počas pečenia rolády oblievame vlastným výpekom.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Do panvice v ktorej sme zaťahovali mäso, pridáme polievkovú lyžicu kari, popražíme, vlejeme bujón a privedieme k varu.

Do vriacej tekutiny pridáme dve poriadne lyžice arašidového krému a za stáleho miešania ho celkom rozpustíme. Vonia to úplne neodolateľne. Varíme kým všetko nezíska skvelú omáčkovú hustotu.

Obrázok blogu

Rolády sú upečené. Azbestovými rukami z nich odstránime špagátiky a obed je hotový. Nakrájame rolády a môžeme servírovať.

Obrázok blogu

Podávali sme s ryžovými niťovkami (sklenené čínske cestoviny), ale môžete použiť aj ryžu.

Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

90 článkov
Věra Tepličková

Věra Tepličková

1,072 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
INESS

INESS

107 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu