U nás doma máme k výrobkom zo sóje celkom dobrý vzťah. Nie že by sme ich používali denne, ale raz za dva týždne si určite niečo zo sóje uvaríme. Tentokrát použijeme sójové rezance.
K nim si pripravíme ešte tridsať dekagramov morčacích pŕs (môžeme vynechať), väčšiu cibuľu, jednu mrkvu, niekoľko kyslých uhoriek, smotanu na varenie a horčicu.
Jedlo okoreníme cesnakom, soľou, bobkovým listom, celým čiernym korením a drvenou rascou.

Existuje mnoho spôsobov, ako pripraviť sójové výrobky na použitie do varenia. Ja sám som len pred nedávnom skúsil trochu iný spôsob a ten sa mi zatiaľ zdá byť najlepším.
Sójové rezance zalejeme vodou, jemne osolíme a privedieme k varu. Varíme pätnásť až dvadsať minút, zlejeme a môžeme ďalej používať.
Cibuľu nakrájame na kocky, mrkvu a kyslú uhorku nastrúhame a morčacie prsia nakrájame na približne rovnakú veľkosť, akú majú sójové rezance.

Do väčšej panvice dáme trochu oleja a orestujeme na ňom cibuľu do sklovita. Pridáme nastrúhanú mrkvu, premiešame.

Keď zelenina pustí šťavu, pridáme nastrúhané uhorky, morčacie mäso, rascu, čierne korenie, bobkový list a veľkú lyžicu horčice.

Všetko premiešame a dusíme približne pätnásť minút.

Pridáme sójové rezance, cesnak a zalejeme smotanou na varenie.

Prikryté varíme ešte asi tridsať minút na miernom plameni a máme hotovo.

Podávame z cestovinami. Jemne smotanová omáčka so zeleninovou dochuťou a mäkkými kúskami šťavnatej sóje a morky.

Dobrú chuť a všetko dobré v novom roku!
