Varíme s medveďom - Morčacie a sója v uhorkovej omáčke

Všetky vianočné, silvestrovské aj novoročné dobroty sa už minuli. Konečne sme zvládli aj poslednú porciu kapustnice a z koláčov nezostal už ani jeden. Je čas trochu odľahčiť jedálny lístok. Dnešný recept je malou ponukou toho, ako si pripraviť odľahčený obed do práce, aby ste neboli odkázaní na nekonečnú ponuku "meníčok" v tvare "Gordon blé pol hranolky, pol ryža".

Písmo: A- | A+
Diskusia  (18)

U nás doma máme k výrobkom zo sóje celkom dobrý vzťah. Nie že by sme ich používali denne, ale raz za dva týždne si určite niečo zo sóje uvaríme. Tentokrát použijeme sójové rezance.

K nim si pripravíme ešte tridsať dekagramov morčacích pŕs (môžeme vynechať), väčšiu cibuľu, jednu mrkvu, niekoľko kyslých uhoriek, smotanu na varenie a horčicu.

Jedlo okoreníme cesnakom, soľou, bobkovým listom, celým čiernym korením a drvenou rascou.

Obrázok blogu

Existuje mnoho spôsobov, ako pripraviť sójové výrobky na použitie do varenia. Ja sám som len pred nedávnom skúsil trochu iný spôsob a ten sa mi zatiaľ zdá byť najlepším.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Sójové rezance zalejeme vodou, jemne osolíme a privedieme k varu. Varíme pätnásť až dvadsať minút, zlejeme a môžeme ďalej používať.

Cibuľu nakrájame na kocky, mrkvu a kyslú uhorku nastrúhame a morčacie prsia nakrájame na približne rovnakú veľkosť, akú majú sójové rezance.

Obrázok blogu

Do väčšej panvice dáme trochu oleja a orestujeme na ňom cibuľu do sklovita. Pridáme nastrúhanú mrkvu, premiešame.

Obrázok blogu

Keď zelenina pustí šťavu, pridáme nastrúhané uhorky, morčacie mäso, rascu, čierne korenie, bobkový list a veľkú lyžicu horčice.

Obrázok blogu

Všetko premiešame a dusíme približne pätnásť minút.

Obrázok blogu

Pridáme sójové rezance, cesnak a zalejeme smotanou na varenie.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Prikryté varíme ešte asi tridsať minút na miernom plameni a máme hotovo.

Obrázok blogu

Podávame z cestovinami. Jemne smotanová omáčka so zeleninovou dochuťou a mäkkými kúskami šťavnatej sóje a morky.

Obrázok blogu

Dobrú chuť a všetko dobré v novom roku!

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Marian Nanias

Marian Nanias

274 článkov
Karol Galek

Karol Galek

115 článkov
Roman Kebísek

Roman Kebísek

106 článkov
Radko Mačuha

Radko Mačuha

223 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

765 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

35 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu