Samozrejme že si pripravíme hlavne mrkvu. Úplne budú stačiť tri priemerne veľké kúsky (áno na obrázku je jej priveľa), k nim pridáme ešte dve vajcia, polovicu šálky mlieka, polovicu šálky zmäknutého masla, polovicu šálky hnedého cukru, polovicu šálky mletých orechov a jednu šálku polohrubej múky s lyžicou prášku do pečiva.
Na zdobenie budeme potrebovať jedno nátierkové maslo, dve lyžice práškového cukru, desať dekagramov marcipánu a potravinárske farby.

Do jednej misy vložíme riedke ingrediencie, nastrúhanú mrkvu a jemne premiešame metličkou.

Do druhej misy nasypeme všetky suché ingrediencie a premiešame suchou varechou.

Riedke ingrediencie prelejeme do suchých a poriadne premiešame varechou.

Plech na mafiny vystelieme papierovými košíčkami. Do kažédho košíčka dáme veľkú lyžicu cesta, pobúchame plechom, aby sme odstránili bublinky v ceste a na dvadsať minút odložíme do chladničky.

Pečieme v rúre vyhriatej na stosedemdesiat stupňov dvanásť až pätnásť minút. Po vytiahnutí z rúry necháme úplne vychladnúť.

Do misy dáme nátierkové maslo a práškový cukor a vyšľaháme elektrickým šľahačom dohladka.

Vychladnuté mafiny natrieme sladkou nátierkou a odložíme do chladničky.

Marcipán jemne premiesime aby zmäkol a zafarbíme ho potravinárskymi farbami.

Na väčší kus použijeme zmes žltej a červenej aby sme dostali oranžovú, na menší pomiešame žltú s modrou a dostaneme zelenú.

Z oranžového marcipánu ušúľame šúľok hrubý asi ako malíček. Nakrájame ho na kúsky. Jeden koniec každého kúsku zaoblíme a druhý ušúľame do špičky. A máme tu jednotlivé malé mrkvičky. Mne sa páči keď je každá trochu inak zatočená a krivá.

Zo zeleného marcipánu ušúľame tenký šúľok, odkrojíme z neho kúsok a prilepíme ho k mrkve. Tak a ozdoby sú hotové.

Mrkvy rozložíme na jednotlivé mafiny a šup znova do chladničky.
Šťavnaté, sladké mafiny s orechovou dochuťou, jemná sladká nátierka a marcipánové mrkvičky. Tento dezert je nie len chutný, ale aj milý. Potešia sa mu deti každého veku.

Dobrú chuť!
