Varíme s medveďom - Mrkvové mafiny

Mam veľmi rád klasickú mrkvovú tortu. Presne takú, aká sa podáva v mnohých kaviarňach. Sladkú šťavnatú pochúťku s orechami, s mrkvou a bielym sladkým krémom na vrchu. Nápad upiecť podobné mafiny som dostal, keď som potreboval pripraviť koláčik, ktorý sa dá bez problémov prenášať a jesť rukami. Doma nebol ani len kúsok čokolády, vanilky, žiadne ovocie, dokonca ani sušené. V chladničke trónil len kilogram voňavej mrkvy a v hlave mi zasvietila moja milovaná mrkvová torta.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (28)

Samozrejme že si pripravíme hlavne mrkvu. Úplne budú stačiť tri priemerne veľké kúsky (áno na obrázku je jej priveľa), k nim pridáme ešte dve vajcia, polovicu šálky mlieka, polovicu šálky zmäknutého masla, polovicu šálky hnedého cukru, polovicu šálky mletých orechov a jednu šálku polohrubej múky s lyžicou prášku do pečiva.

Na zdobenie budeme potrebovať jedno nátierkové maslo, dve lyžice práškového cukru, desať dekagramov marcipánu a potravinárske farby.

Obrázok blogu

Do jednej misy vložíme riedke ingrediencie, nastrúhanú mrkvu a jemne premiešame metličkou.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Do druhej misy nasypeme všetky suché ingrediencie a premiešame suchou varechou.

Obrázok blogu

Riedke ingrediencie prelejeme do suchých a poriadne premiešame varechou.

Obrázok blogu

Plech na mafiny vystelieme papierovými košíčkami. Do kažédho košíčka dáme veľkú lyžicu cesta, pobúchame plechom, aby sme odstránili bublinky v ceste a na dvadsať minút odložíme do chladničky.

Obrázok blogu

Pečieme v rúre vyhriatej na stosedemdesiat stupňov dvanásť až pätnásť minút. Po vytiahnutí z rúry necháme úplne vychladnúť.

Obrázok blogu

Do misy dáme nátierkové maslo a práškový cukor a vyšľaháme elektrickým šľahačom dohladka.

Obrázok blogu

Vychladnuté mafiny natrieme sladkou nátierkou a odložíme do chladničky.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Marcipán jemne premiesime aby zmäkol a zafarbíme ho potravinárskymi farbami.

Obrázok blogu

Na väčší kus použijeme zmes žltej a červenej aby sme dostali oranžovú, na menší pomiešame žltú s modrou a dostaneme zelenú.

Obrázok blogu

Z oranžového marcipánu ušúľame šúľok hrubý asi ako malíček. Nakrájame ho na kúsky. Jeden koniec každého kúsku zaoblíme a druhý ušúľame do špičky. A máme tu jednotlivé malé mrkvičky. Mne sa páči keď je každá trochu inak zatočená a krivá.

Obrázok blogu

Zo zeleného marcipánu ušúľame tenký šúľok, odkrojíme z neho kúsok a prilepíme ho k mrkve. Tak a ozdoby sú hotové.

Obrázok blogu

Mrkvy rozložíme na jednotlivé mafiny a šup znova do chladničky.

SkryťVypnúť reklamu

Šťavnaté, sladké mafiny s orechovou dochuťou, jemná sladká nátierka a marcipánové mrkvičky. Tento dezert je nie len chutný, ale aj milý. Potešia sa mu deti každého veku.

Obrázok blogu

Dobrú chuť!

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Tupou Ceruzou

Tupou Ceruzou

315 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Lucia Nicholsonová

Lucia Nicholsonová

207 článkov
Marian Nanias

Marian Nanias

274 článkov
Radko Mačuha

Radko Mačuha

223 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu