Zabalil som totiž orechovú plnku do kuraťa. Recept je jednoduchý a stačí pár ingrediencií.
Čo budeme potrebovať
Jedno pekné veľké kura, tridsať dekagramov vlašských orechov, desať dekagramov olív, desať dekagramov sušených paradajok, cesnak.
K tomu ešte soľ, korenie podľa chuti, olivový olej a vodu.

Tak poďme na to. Najprv na panvici na sucho opražíme orechy len toľko, aby začali rozvoniavať. Nesmieme ich spáliť. Chuť orechov sa tým zintenzívni.

Opražené orechy rozmixujeme spolu s cesnakom celkom na kašu. Množstvo cesnaku je individuálne, ale určite nie menej ako tri strúčiky.

K rozmixovaným orechom pridáme nadrobno nasekané olivy a sušené paradajky. Zmes jemne osolíme, okoreníme a poriadne premiešame.

Vykostíme si kura. Podrobný popis na vykostenie kuraťa nájdete tu.
Ak sa vám nechce trápiť z vykosťovaním celého kuraťa, kúpte si už vykostené kuracie stehná, alebo použite len kuracie prsia, ktoré nakrojíte a vyklepete na tenko.

Plát mäsa jemne osolíme, okoreníme a potrieme orechovou plnkou. Zrolujeme ho do rolády...

... a prenesieme na plech. Aj zhora roládu jemne osolíme a okoreníme, podlejeme ju vodou a dáme piecť do vyhriatej rúry.

Pečieme približne päťdesiat až šesťdesiat minút a počas pečenia pravidelne podlievame.

Môžeme podávať teplé s klasickou prílohou z ryže, alebo zemiakov, alebo na studeno s miešaným zeleninovým šalátom. Orechová plnka v chrumkavom mäkkom kuracom mäse je vynikajúca.

Dobrú chuť.
