Varíme s Medveďom - Orechová roláda

Už niekoľkokrát som sa v receptoch priznal, že rád vyrábam rolády a záviny. Balím všeličo do všeličoho na sladko aj na slano a fakt ma to baví. Navyše taká vydarená roláda nedá mnoho práce a je to vždy veľmi efektný pokrm. Tak dnes som balil orechovú plnku a nebolo to na sladko.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (81)

Zabalil som totiž orechovú plnku do kuraťa. Recept je jednoduchý a stačí pár ingrediencií.

Čo budeme potrebovať

Jedno pekné veľké kura, tridsať dekagramov vlašských orechov, desať dekagramov olív, desať dekagramov sušených paradajok, cesnak.

K tomu ešte soľ, korenie podľa chuti, olivový olej a vodu.

Obrázok blogu

Tak poďme na to. Najprv na panvici na sucho opražíme orechy len toľko, aby začali rozvoniavať. Nesmieme ich spáliť. Chuť orechov sa tým zintenzívni.

Obrázok blogu

Opražené orechy rozmixujeme spolu s cesnakom celkom na kašu. Množstvo cesnaku je individuálne, ale určite nie menej ako tri strúčiky.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

K rozmixovaným orechom pridáme nadrobno nasekané olivy a sušené paradajky. Zmes jemne osolíme, okoreníme a poriadne premiešame.

Obrázok blogu

Vykostíme si kura. Podrobný popis na vykostenie kuraťa nájdete tu.

Ak sa vám nechce trápiť z vykosťovaním celého kuraťa, kúpte si už vykostené kuracie stehná, alebo použite len kuracie prsia, ktoré nakrojíte a vyklepete na tenko.

Obrázok blogu

Plát mäsa jemne osolíme, okoreníme a potrieme orechovou plnkou. Zrolujeme ho do rolády...

Obrázok blogu

... a prenesieme na plech. Aj zhora roládu jemne osolíme a okoreníme, podlejeme ju vodou a dáme piecť do vyhriatej rúry.

Obrázok blogu

Pečieme približne päťdesiat až šesťdesiat minút a počas pečenia pravidelne podlievame.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Môžeme podávať teplé s klasickou prílohou z ryže, alebo zemiakov, alebo na studeno s miešaným zeleninovým šalátom. Orechová plnka v chrumkavom mäkkom kuracom mäse je vynikajúca.

Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

90 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

91 článkov
Pavel Macko

Pavel Macko

188 článkov
Marcel Rebro

Marcel Rebro

141 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

765 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu