Varíme s Medveďom - Ovsené fašírky s hráškovým pyré

Už z názvu je jasné, že diéta zdarne pokračuje. Hlavnú časť našej stravy cez týždeň tvorí zelenina. Varená, parená, dusená, alebo surová. Nie, že by sme sa stávali vegetariánmi, ale keď sa chcete diétne najesť v meste (nezabudnite, že Diétku zavreli), zostáva na výber nejaký ten šalát a anglická zelenina. Výber v reštauráciach je smutne obmedzený a na hovädzí stejk denne nemám chuť. A grilované kuracie... no zhodli sme sa s Mackom, že už ich máme vyše hlavy...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (61)

Aspoň cez víkend sa trochu pohráme s naším jedálničkom a výsledkom je aj tento dnešný recept. Farby trochu jedovaté, ingrediencie pre niekoho podozrivé, ale výsledok mimoriadne uspokojivý.

Čo budeme potrebovať

Na štyri bežné porcie, polkilové balenie mrazeného hrášku, štyri decilitre ovsených vločiek a rovnaké množstvo vriacej vody, jednu mladú cibuľku (prípadne šalotku, prípadne cibuľu), vajíčko, červenú mletú papriku, drvenú rascu, majoránku, soľ a lyžicu bieleho jogurtu.

Obrázok blogu

A čo s tým urobíme 

Najprv si do príhodnej misy vysypeme vločky a zalejeme ich vriacou vodou. Pridáme soľ podľa chuti a všetky suché koreniny. Premiešame a necháme aspoň pol hodinu odstáť.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Vzniknutý, pomerne hustý 'maglajz', by mal byť celkom studený. Do neho 'vyklekpneme' (ach, to je úžasné slovo, tak povediac, skvostný novotvar... tenjeho Macko kontrolujúci... :)) jedno vajíčko (ak je diéta fakt brutálna, tak len dva bielky) nasekanú cibuľku a roztlačený cesnak. Opäť všetko premiešame.

Obrázok blogu

Mokrými rukami formujeme ploché fašírky, ktoré ukladáme na vodou pomazaný plech.

Obrázok blogu

Pečieme na 200 stupňoch približne 20 minút. Ak máme trúbu s grilom, môžeme posledných 5 minút grilovať.

Obrázok blogu

Počas pečenia určite stihneme pripraviť hráškový krém. Mrazený hrášok vysypeme do vriacej a jemne posolenej vody, privedieme k varu a varíme dve až tri minúty.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Uvarený hrášok zlejeme, presypeme do mixéra, pridáme jeden strúčik cesnaku, jednu lyžicu bieleho jogurtu a štipku soli. Rozmixujeme všetko na hladkú kašu.

Obrázok blogu

Ak mixér nechce hrášok "zobrať", môžeme priliať trochu vody. Ale pozor! S vodou veľmi opatrne. Pyré musí byť husté a musí držať tvar a nie sa roztekať po tanieri. Už na obrázku v hrnci je vidieť, že masa má konzistenciu hustejšej kaše.

Obrázok blogu

Chrumkavé zlatohnedé a korenené fašírky sú skvele doplnené nasládlou chuťou mladého hrášku. Ja som mal z tohoto jedla naozaj skvelý zážitok. Podávame obložené surovou sezónnou zeleninou.

Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu

PS: Pre všetkých mäsožravcov - Áno máte pravdu, diétne nemusí znamenať bez mäsa! Ešte týždeň vydržte a potom už si prídete 'na svoje' aj vy.:)

Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Marcel Rebro

Marcel Rebro

141 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Anna Brawne

Anna Brawne

103 článkov
Lucia Nicholsonová

Lucia Nicholsonová

207 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu