Varíme s Medveďom - Pečené mäso

Treba si vážne priznať, že to minulotýždňové tofu príliš slávy nepobralo a že čitateľov som nijako zvlášť nepresvedčil. Nedá sa nič robiť u nás doma tofu na jedálnom lístku býva a občas sa s ním popasujeme a popasujete aj tu na blogu. Takže som na vyváženie toho "príliš zdravého" receptu dnes siahol na celkom opačný koniec zoznamu rozdeľujúceho jedlá na zdravé a dobré. Je to teda taká malá satisfakcia pre tých, čo to pred týždňom "museli vydržať".Vy ostatní, ktorým sa to tofu páčilo, alebo vy ktorí ho bežne používate namiesto mäsa, ani hádam nečítajte ďalej. Dnes si totiž upečieme kus bravčového.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (20)

Ak už chceme piecť bravčové mäso, treba si kúpiť kvalitné a na to určené. Dá sa upiecť aj bravčové stehno, ale výsledok môže byť predsa len dosť suchý a tak trochu aj bez chuti. Na jeho upečenie je dobré vybrať celkom iný recept. Niečo z juhoeurópskych kuchýň. A naopak pečený bôčik je šťavnaté a veľmi chutné mäso, ale ani pri jeho kúpe netreba zabúdať na kvalitu. Mali by sme kúpiť mäso, ktoré je pekne prerastené tukom a nie tuk, v ktorom sa zabudol kúsok mäsa.

Dnešný recept je mimoriadne jednoduchý aj keď príprava by mala začať už deň pred jeho konzumáciou.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Čo budeme potrebovať

Samozrejme, že hlavne bravčové mäso. Ja som si pripravil jeden a pol kilogramu bravčového bôčiku bez kosti a jeden a pol kilogramu bravčovej krkovice bez kosti. Počítal som totiž s viacerými stravníkmi. K tomu ešte potrebujeme pol kilogramu cibule (toto množstvo cibule treba zachovať aj keď sa množstvo mäsa zníži na polovicu), liter suchého bieleho vína, horčicu, soľ, čierne korenie (množstvo týchto ingrediencií už upravíme podľa množstva mäsa).

Obrázok blogu

Mäso nakrájame na väčšie kocky a cibuľu nasekáme na mesiačiky.

Obrázok blogu

Kusy mäsa nasolíme, okoreníme a bohato potrieme horčicou. Cibuľu posolíme a jemne rozmačkáme prstami

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Do pekáča naukladáme polovicu cibule, na ňu rozložíme mäso a celé to opäť posypeme cibuľou. Nakoniec zalejeme litrom bieleho vína.

Obrázok blogu

Prikyjeme a aspoň cez noc odložíme do chladničky, ale pokojne aj na dvadsaťštyri hodín.

Obrázok blogu

Na druhý deň pečieme v rúre vyhriatej na stosedemdesiat stupňov. Najprv hodinu prikryté, potom pol hodinu odkryté. Polievame výpekom a ak je treba podlievame bielym vínom, vývarom, alebo vodou.

Obrázok blogu

Vôňa je naozaj mimoriadne intenzívna a chuť tohoto vypečeného marinovaného mäsa za ňou nijako nezaostáva.

Obrázok blogu

Môžeme si k nemu pripraviť napríklad kapustu, alebo špenát so zemiakovými knedľami, ale úplne postačí kyslá uhorka a čerstvý domáci chlieb.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

35 článkov
Roman Kebísek

Roman Kebísek

105 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

91 článkov
Marian Nanias

Marian Nanias

274 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

90 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu