K približne 250 gramom perníka si pripravíme ešte ananásový kompót (z konzervy na obrázku minieme len polovicu), 100 gramov masla a lyžicu medu.
Ak si pozriete recept na strúhaný perník, zistíte, že som do neho dal len pätinu práškového cukru, ktorý bol v pôvodnom recepte, preto musíme guličky aj trochu osladiť, a tak si pripravíme aj dve kopcovité lyžice práškového cukru.

Všetok perník nastrúhame. Najlepšie to išlo s mlynčekom na orechy.

Ananás nasekáme na drobnejšie kúsky a spolu so zmäknutým maslom, medom a práškovým cukrom pridáme k nastrúhanému perníku.

Všetko spolu vymiesime na kompaktnú hmotu. Ak je treba a ingrediencie sa nechcú spojiť, pridáme lyžicu šťavy z ananásového kompótu. Odložíme do chladničky najmenej na hodinu.

Z hmoty vytvarujeme malé guľky, ktoré obaľujeme v nastrúhaných orechoch, piškótoch, v kakaovom prášku, strúhanom kokose...
Perníkové guličky krásne voňajú aj chutia po perníkovom korení, pritom sú jemné a na jazyku sa priam rozpúšťajú.

Dobrú chuť.
