Varíme s medveďom - Plnené kaleráby, 'šmrncnuté' Mexikom

Ahojte, milí moji. Jar je v rozpuku, pomaly prichádzajú horúčavy a všade je plno jarnej zeleniny. A mne by sa veru jar ani nerátala, ak by som aspoň raz neurobil plnené kaleráby. A viete čo? Urobím z toho takú mini-tradíciu. Každý rok na jar plnené mladé kaleráby na nejaký iný spôsob. Veď už minulý rok na našom blogu boli a veľmi sa mi vtedy podarili.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (31)

Čo budeme potrebovať:

2 kuraciestehná, 2 kg zemiakov, 20 dkg údeného syra, olivový olej (stačípomace), konzervu lúpaných talianskych rajčín, konzervu mexických fazúľv slanom náleve, 8 mladých kalerábov, 250 g šampiňónov, viazaničkupetržlenovej vňate, 2 strúčiky cesnaku, 15 dkg čiernych olív a mlieko.

Ochucovať budeme provensálskou zmesou bylín, mletým čiernym a novým korením, chilli a samozrejme soľou.

Obrázok blogu

Dnes nás čaká roboty 'jak na kostele'. Deduško sa aj zdvihol z postele, ale keď to všetko videl, zase zaľahol.:)

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Najprvočistíme, nakrájame a v posolenej vode uvaríme zemiaky. Potom ichroztlačíme, prilejeme mlieko a vyšľaháme na kašu. Jednoducho normálnakrumpľová kaša, lenže bez masla.

Kaleráby očistíme a vnútrovydlabeme. Vydlabané vnútro rozmixujeme, alebo zomelieme na mäsovom mlynčeku. Šampiňóny očistíme a nakrájame na štvrtky, olivy nasekáme namalé kúsky, údený syr nastrúhame a petržlenovú vňať nasekáme.

Obrázok blogu

Kuracie stehná pokoreníme čiernym a novým korením, posolíme, podlejeme a dobre v pekáčiku upečieme. Výpek si odložíme.

Obrázok blogu

Mäso necháme vychladnúť, následne oberieme od kostí a nasekáme na drobné kúsky.

Vo väčšej miske rozmiešame mäso, rozmixované vnútro kalerábov, polovicunasekaných olív a 10 dkg údeného syra. Do zmesi pridáme primerane soľ,provensálske byliny a chilli. (pastu, či korenie) Zmes by mala byťdobre ochutená, mierne pikantná a dostatočne slaná.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Zemiakovú kašu takto pekne rozprestrieme na olejom vymastený, ale hlavne poriadne veľký pekáč.

Obrázok blogu

Kalerábiky naplníme mäsovou zmesou a povtláčame dozemiakovej kaše. Tí ktorí nás čítajú pravidelne, si určite spomenú najeden môj nedávny recept. Tam som si takýmto spôsobom zapekanú plnenú zeleninu v kaši ... zamiloval...:)

Pekáč prikryjeme druhým pekáčom či alobalom a v stredne vyhriatej rúre dusíme asi 30 minút.

Obrázok blogu

V čase dusenia si pripravíme zálievku.

Šampiňóny chvíľuporestujeme na oleji, pridáme konzervu rajčín, ktoré (ak nie súnakrájané) varechou poroztláčame, roztlačený cesnak, druhú polovicunasekaných olív, provensálky a chilli, prikryjeme a 10 minút dusíme.

SkryťVypnúť reklamu

Následne nasypeme kopu nasekanej petržlenovej vňate, celú konzervu fazúľ vrátane slaného nálevu, podľa potreby dosolíme a...

Obrázok blogu

...ešte 5 minút miešajúc prehrievame.

Obrázok blogu

Tak a podusené kaleráby v kaši...

Obrázok blogu

...takto pekne a rovnomerne zalejeme omáčkou.

Obrázok blogu

Pečieme v stredne vyhriatej rúre ďalších 30 minút.

Obrázok blogu

Pridáme druhú polovicu nastrúhaného údeného syra (ja som mal nejako málo...) a ešte niekoľko minút zapekáme.

Obrázok blogu

Fotky hotovej porcie až tak veľmi nevyšli, ale papanie, to bolo dobré.

Obrázok blogu

Dobrú chuť od Medveďov.:)

Obrázok blogu

tenjeho

Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Pavel Macko

Pavel Macko

189 článkov
Marian Nanias

Marian Nanias

284 článkov
Karol Galek

Karol Galek

116 článkov
Roman Kebísek

Roman Kebísek

106 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

36 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu