Varíme s medveďom - Pohánkové fašírky

Dnes sa tak trochu vrátime k diéte, aby to nevyzeralo, že sme sa na to úplne vykašlali. Pohánka je mimoriadne zdravá potravina, ktorú u nás ešte stále neberieme príliš vážne. Okrem toho, že obsahuje veľa rutínu, je schopná regulovať množstvo cholesterolu v tele, pôsobí blahodárne pri problémoch so žalúdočnými, alebo dvanástorníkovými vredmi a má skvelé účinky na srdce či pečeň. No vidíte, to všetko pre nás dokáže spraviť táto nenápadná trochu šedivá potravina. Tak poďme na ňu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (26)

Dnešný recept okrem toho, že je zdravý a vhodný pri diéte je zároveň aj bezlepkový. Okrem pohánky budeme potrebovať ešte mladú cibuľku, cesnak, pohánkovú múku, vajce a olej.

Jedlo okoreníme mletou rascou, červenou sladkou paprikou, tymianom a soľou.

Plátky údeného syra sú nepovinnou ingredienciou.

Obrázok blogu

Pohánku opláchneme a v jemne osolenej vode ju uvaríme celkom do mäkka. (30-40 minút)

Obrázok blogu

Bielu časť mladých cibuliek opražíme na troche oleja do hneda a do chrumkava.

Obrázok blogu

K uvarenej pohánke pridáme opraženú cibuľu, nasekanú zelenú vňať z cibuliek, vajce, koreniny, roztlačený cesnak a soľ podľa chuti a potreby. Všetko poriadne premiešame.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Ak je to potrebné (a to väčšinou je) pridáme pohánkovú múku, ktorá celú zmes zjednotí tak, aby sa z nej dali formovať fašírky.

Obrázok blogu

Či je zmes v poriadku zistíme jednoducho. Pokúsime sa z nej vyformovať guľu. Lepšie to ide mokrými rukami.

Obrázok blogu

Plech vystelieme papierom na pečenie. Vyformujeme fašírky. Pečieme v rúre rozohriatej na stosedemdesiat stupňov asi šesť až sedem minút.

Obrázok blogu

Navrch uložíme plátky údeného syra a dopekáme ďalších päť až šesť minút. Syr sa roztečie a fašírky sa dopečú.

Obrázok blogu

Tak a sú hotové.

Obrázok blogu

No a takto vyzerajú tie bez syra. Pečieme ich na stosedemdesiat stupňov asi dvanásť minút.

Výslednú porciu dnes neuvidíte. Všetky fašírky som zbalil do veľkej krabice a kŕmili sme sa nimi na spoločnom pikniku na akcii Cirkulárt. Skvele chutili len tak, s miešaným zeleninovým šalátom.

SkryťVypnúť reklamu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Roman Kebísek

Roman Kebísek

105 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

765 článkov
Marian Nanias

Marian Nanias

274 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu