Varíme s Medveďom - Pstruh s baklažánovou kašou

"Bobinko, ja už by som mal konečne niečo urobiť s tými pstruhmi v mrazničke. Už mám na ne chuť. Ale čo si dáš ty?", nedalo mi opýtať sa, keďže viem, že Medveď ryby ani pod hrozbou násilia jesť nebude. "Vieš čo, Macko? Upeč mi pár kuracích krídielok."A bolo rozhodnuté.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (28)

"Upečiem ich," rozumujem ďalej, "na červenom víne a koreňovej zelenine. Výpek so zeleninou potom rozmixujem a bude s toho báječná hnedá omáčka.

Do šľaka," premýšľam nahlas ďalej. "Veď pred dvomi týždňami som robil biftek s omáčkou s červeného vína a koreňovej zeleniny. Tým sa zrejme našim čitateľom opäť nezavďačím...

Bobo, vieš čo ma napadlo? Tie pstruhy upečiem s baklažánom a potom z neho urobím omáčku.

Omáčku?", nechápe Medveď. "Hádam pyré."

***

Deti, dnes to bude na dve porcie, tak si objem ingrediencií zmnožte.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Potrebujeme:

Na 2 pstruhy pohár červeného vína, zelené vňate, najlepšie petržlen a bazalku, 1 pór, 1 baklažán, čierne olivy, cesnak, citrón, čierne mleté korenie (ak nebudete mať zelené bylinky, použite radšej koreniacu zmes na ryby), soľ, olej a lyžicu Solamylu, alebo múky.

Obrázok blogu

A čo ďalej?

Ak máme mrazené pstruhy, je vhodné aj tie namarinovať v mlieku s cesnakom a citrónom i keď majú asi najmenej výraznú rybinu v chuti a vôni. Ja rybám odrežem hlavy aj plutvy, ale to je skutočne individuálne. Minimálne odporúčam odrezať chvostovú, chrbtovú a malé bočné plutvy. Bulhari hovoria, že keď rybe pred úpravou odrežeme hlavu, pripravujeme sa o šťastie v dome. Tak vidíte, aký som barbar.

SkryťVypnúť reklamu

Baklažán aj pór narežeme na menšie kúsky, bylinky a cesnak nasekáme.

Obrázok blogu

Do olejom vymasteného pekáča (hmmm, také prepustené maslielko...) nasypeme baklažán, následne pór a čierne olivy. Najmä na olivy nezabudneme, však? :) Posolíme.

Obrázok blogu

Aj pstruhy posolíme, posypeme čiernym korením či zmesou na ryby a poprášime Solamylom, aby nám koža po upečení pekne chrumkala.

Obrázok blogu

Rybičky uložíme na zeleninu, husto posypeme bazalkou a petržlenom, pokvapkáme olejom, podlejeme pohárom vína a ďalším pohárom vody.

Obrázok blogu

Pečieme asi 40 minút na 180 stupňoch, občas podlievajúc výpekom.

Obrázok blogu

Po upečení ryby odložíme na teplé miesto a zeleninu s výpekom preložíme do vhodnej nádoby,

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

v ktorej všetko pekne rozmixujeme. Do baklažánového pyré pridáme šťavu aspoň z polovice citróna a v prípade potreby dosolíme.

Obrázok blogu

Pyré z baklažánu podávame k rybe ako prílohu s čerstvým šalátom. To viete, diéta je diéta...

Obrázok blogu

No dobre, tak si k tomu zvarte zopár krumplí.:)

Obrázok blogu

Dobrú chuť.

tenjeho

Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Karol Galek

Karol Galek

115 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Roman Kebísek

Roman Kebísek

105 článkov
Věra Tepličková

Věra Tepličková

1,072 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

90 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

765 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu