Dnešný recept som pripravoval naozaj vo veľkom. Ak chcete množstvo pre bežnú rodinu, stačí si pripraviť polovicu zeleniny, množstvá ostatných ingrediencií môžete zachovať presne podľa receptu.
Čo budeme potrebovať
Jeden kilogram paradajok, jeden kilogram paprík, dva kilogramy baklažánov, cibuľu, cesnak, pol litra vývaru, olej, pol kilogramu mletého mäsa a dve biele pečivá.
Jedlo okoreníme mletým indickým kmínom, gréckou senovkou, tymianom, soľou a čiernym korením.

Všetku zeleninu nakrájame na väčšie kusy, cibuľu na prúžky a cesnak na tenké plátky. Zeleninu ukladáme do veľkej misy, aby sa s ňou ďalej lepšie pracovalo.

Pridáme olej, soľ a všetky koreniny a poriadne premiešame.

Presypeme do pekáča, podlejeme vývarom, prikryjeme druhým pekáčom a v rúre vyhriatej na stosedemdesiat stupňov pečieme jednu hodinu.

Do mletého mäsa pridáme rovnaké koreniny ako k zelenine a k tomu ešte pečivo namočené vo vode a vyžmýkané a jedno vajce.

Mokrými rukami tvarujeme malé guľôčky, ktoré obaľujeme v strúhanke.

Po hodine pečenia zeleninu vyberieme, pekáč odokryjeme.

Povkladáme mäsové guľôčky a ešte pol hodinu pečieme. Tentokrát odokryté.

Tak a je to hotové.

Pred podávaním posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a navrch môžeme dať ešte lyžicu bieleho jogurtu. Podávame s čerstvým chlebom. Voňavé leto na tanieri. Už aby sa vrátilo...

Dobrú chuť!
