Varíme s medveďom - Ryba na pomarančoch

Jedno z veľmi hodnotných jedál, ktoré si môžete pripraviť počas diéty je ryba. Rybacie mäso má všeobecne nízky obsah tuku a preto si ho môžeme dovoliť vždy, keď máme chuť. V podstate si môžete vybrať akúkoľvek rybu. U nás sme sa rozhodli, že skúsime Pangasiusa. Je to dnes pomerne zatracovaná ingrediencia, ale opäť sa raz ukázalo, že sa neoplatí zovšeobecňovať. Pangasius, ktorého sme pripravovali bol veľmi chutný, voňavý a pri tom hutný kus rybacieho mäsa, ktorý si aj po rozmrazení uchoval tvar aj váhu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (16)

Pred tým, ako sa vrhneme na samotný recept, si ešte pozrime, čo všetko sme vhodné pri diéte sme už s rybami pripravovali. Ako obvykle vám odporúčam zmenšiť prílohy na polovicu a potom si už naplno môžete pochutnať na rybacom mäse.

Tento jednoduchý kapor s nivovou omáčkou a veľkou zeleninovou oblohou sa skvele hodí do dnešných studených dní. Bez zemiakov pokojne aj ako večera.

Obrázok blogu

Vynikajúce rybacie ragú pripravené v rúre. Trochu iný pohľad na rybacie mäso, ktorý vás určite prekvapí svojou plnou chuťou.

Obrázok blogu

Pstruh a baklažánová kaša. Pri ich príprave oproti pôvodnému receptu šetrite olejom a určite použite nejaký zdravší typ, napríklad olivový.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Rybie filé so zeleninou a strúhankou zapečené tak, že pripomína vyprážané. Tento recept Macko veľmi podrobne premyslel a zostavil a bol s ním naozaj mimoriadne spokojný.

Obrázok blogu

Samokovský kapor, to je Bulharsko v plej kráse. U čitateľov sa recept nestretol s veľkou odozvou ale verím, že ten kto vyskúšal, neoľutoval.

Obrázok blogu

A toto je naozaj ale poriadne starý recept. Kapor na masle a walfdorfský šalát.

Obrázok blogu

Tak dúfam, že ste si vybrali. Ak náhodou nie, máte ešte jednu šancu. Pripravíme si rybu na pomarančoch.

Pre jednu osobu budeme potrebovať jeden pekný, veľký rybací filet. K tomu si pripravíme citrón, pomaranče, cesnak, hladkú múku, petržlenovú vňať, olivový olej, soľ a čierne korenie.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Filety nasolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónom. Necháme asi hodinku odstáť.

Obrázok blogu

Vytlačíme šťavu z pomarančov. Rybu uložíme do misky a zalejeme pomarančovou šťavou. Potom to celé odložíme do chladničky, najlepšie na celú noc.

Obrázok blogu

Pekáč vystelieme papierom na pečenie, ktorý potrieme olivovým olejom.

Obrázok blogu

Na papier naukladáme rybacie filety a vylejeme aj celú pomarančovú marinádu.

Obrázok blogu

Rybu poprášime hladkou múkou a posypeme nasekaným cesnakom.

Obrázok blogu

Polejeme olivovým olejom a ešte bohato posypeme nesekanou petržlenovou vňaťou.

Obrázok blogu

Použijeme aj zvyšné dva pomaranče. Buď ich očistíme a nakrájame na kolieska, ktorými prikryjeme celú rybu, alebo z nich tiež vytlačíme šťavu a filety zalejeme.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Prikryjeme papierom na pečenie a šupneme do rúry.

Obrázok blogu

Pečieme tridsať minút pri stosedemdsiatch stupňoch a vynikajúca ryba je hotová. Pomaranče spôsobia, že ryba zostane šťavnatá a krehká.

Obrázok blogu

Podusené zapečené zemiaky, čerstvá zelenina a nádherný voňavý filet.

Obrázok blogu

Dobrú chuť!

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Lucia Nicholsonová

Lucia Nicholsonová

207 článkov
Karol Galek

Karol Galek

115 článkov
Pavel Macko

Pavel Macko

188 článkov
INEKO

INEKO

117 článkov
INESS

INESS

107 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu