Varíme s Medveďom - Rýchla čína

Uvariť jedlo, ktoré by sa podobalo na to, aké vám predložia v čínskej reštaurácii, nie je vôbec problém. Treba len niekoľko vybraných ingrediencií, ktoré dnes už dostanete kúpiť v každom hypermarkete. Varenie na čínsky spôsob je rýchle a zanecháva v jedle veľa tých správnych a telu prospešných látok. Nevýhodou je, že nás vždy čaká veľa krájania, krájania, krájania...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (36)

Tie základné ingrediencie, ktoré by sme mali mať, keď chceme spraviť dobrú čínu sú sójová omáčka, ustricová omáčka, zmes korenia na čínu, sušené čínske huby a chilli. K tomu tak pol kilogramu mäsa. My sme použili morčacie stehno a samozrejme zeleninu. Vyberte aspoň päť druhov zeleniny. Vždy požite pór, mrvu a mladý kaleráb. My sme pridali ešte papriku, malú kukuričku a mladý hrášok. K naservírovaniu budeme ešte potrebovať kúsok čínskej kapusty.

Obrázok blogu

Mäso nakrájame na kúsky a naložíme ho do sójovej omáčky, ustricovej omáčky, čínskeho korenia a chilli. Odložíme do chladničky, kým nakrájame zeleninu.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Papriku a pór nakrájame na tenké prúžky a mrkvu a kaleráb na chipsovité tvary. Čínsku kapustu nakrájame na tenké rezančeky, veľmi jemne nasolíme a pridáme trochu chilli pasty.

Čínske huby namočíme do teplej vody.

Tak a teraz to už ide jedna dve.

Obrázok blogu

Najprv dáme na panvicu mäso a popražíme ho asi 5 minút, aby sa zatiahlo z každej strany.

Obrázok blogu

Odložíme ho na teplé miesto.

Obrázok blogu

Na panvicu dáme trochu oleja a asi päť minút na ňom popražíme namočené huby.

Obrázok blogu

Pridáme všetku zeleninu okrem čínskej kapusty a hrášku.

Obrázok blogu

Podusíme asi päť minút a pridáme hrášok. Podusíme ďalších päť minút a pridáme mäso.

Obrázok blogu

Prilejeme trochu vody, sójovej aj ustricovej omáčky, prisypeme koreniacu zmes a až teraz jedlo aj jemne posolíme a ešte ra ho päť minút podusíme. No a je to hotové, môžeme servírovať.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Na misu rozložíme nakrájanú ochutenú čínsku kapustu...

Obrázok blogu

a na ňu rozložímä mäso so zeleninou. Podávame samozrejme s ryžou

Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

91 článkov
Pavel Macko

Pavel Macko

188 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

299 článkov
Věra Tepličková

Věra Tepličková

1,072 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu