Varíme s Medveďom - Rýchla zeleninová polievka

Cez všedný deň sa domov dostaneme rovnako, ako každý pracujúci človek až za tmy. Na vymýšľanie nejakého úžasného a pri tom diétneho varenia, nie je čas a ani chuť. Zeleninová polievka sa v týchto prípadoch stala skvelým riešením. Jednoduchý, rýchly recept pripravíte za pár minút. Keď sa polievka varí, nepotrebuje našu súčinnosť a čakať treba len na uvarenie zeleniny. Dnes sme vyskúšali rýchlu a diétnu formu talianskej zeleninovej polievky Minestrone.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (66)

Hlavne keď teplota vonku klesá pod nulu, akosi strácame chuť na studený zeleninový šalát a teplá polievka nás naozaj poteší. Tak poďme na to.

Čo budeme potrebovať

Koreňovú zeleninu podľa toho čo je práve doma, pór, štyri až päť strúčikov cesnaku, paradajkový pretlak, konzervu bielej fazule, dve lyžice olivového oleja, tymián a soľ.

Obrázok blogu

Všetku zeleninu vyčistíme a nakrájame na kocky, prúžky, alebo jednoducho tak, ako sa nám to páči. Cesnak nakrájame na tenké plátky. Do hrnca dáme dve lyžice olivového oleja, rozohrejeme, pridáme plátky cesnaku a pomaly smažíme, len pokiaľ sa nezačne okolo šíriť jeho vôňa.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Prisypeme nakrájanú zeleninu a krátko porestujeme.

Obrázok blogu

K zelenine pridáme lyžicu tymiánu. Opäť krátko porestujeme a opäť čakáme na to, kým sa vôňa tymiánu nerozšíri.

Obrázok blogu

Vtedy k zelenine pridáme paradajkový pretlak, poriadne premiešame a ešte krátko porestujeme.

Obrázok blogu

Všetko zalejeme studenou vodou a prikryté privedieme k varu. Teraz je čas na to polievku mierne prisoliť a prikoreniť. Varíme až do zmäknutia zeleniny. Keď je zelenina 'aldente', vysypeme do polievky opláchnutú fazuľu z konzervy a celé ešte prehrejeme.

Obrázok blogu

Na vrch polievky nasypeme na jemno nasekanú petržlenovú vňať. Premiešame a polievka je hotová.

Obrázok blogu

Teplá zeleninová polievka je prijemným zakončením dňa. Krásne vonia a má jemnú a pri tom výraznú chuť použitých surovín.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Pavel Macko

Pavel Macko

188 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
INEKO

INEKO

117 článkov
Radko Mačuha

Radko Mačuha

224 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

50 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu