Samozrejme toto nie je pravé Chilli con Carne. To sa varí trochu inakšie a príprava je trochu dlhšia. Ale mne sa táto skrátená forma mimoriadne páči.
Navyše je možné jednoduchými úpravami ešte zjednodušiť a skrátiť jeho prípravu, alebo naopak predžĺiť a dostať ho tým do kategórie "Viem čo jem". Ale o tom už niečo viac pri ingredienciách, o ktorých si dnes pohovoríme trochu dlhšie.
Čo budeme potrebovať
Pol kilogramu hovädzieho mäsa. Ak ho kúpime už pomleté, skrátime a zjednodušíme výrazne prípravu jedla. Konzervu olúpaných nasekaných paradajok, konzervu kukurice a konzervu červených fazulí. Konzervy môžeme nahradiť čerstvými ingredienciami. Paradajky sparíme, ošúpeme a nasekáme, suchú fazuľu uvaríme do mäkka v osolenej vode a kukurice uvaríme a jednotlivé semienka odlúpneme z klasu. Sozrejme tým okamžite môžeme tento recept zaradiť do kategórie "Viem čo jem". Príparva však potrvá mnohonásobne dlhšie
Ďalej budeme potrebovať biely jogurt, hrsť petržlenovej vňate, cesnak, cibuľu, dve lyžice oleja, čierne korenie a chilli.
Prílohou tohoto jedla je arabský chlieb. Tento potravinársky výrobok ma milo prekvapil. Obsahuje pšeničnú múku, vodu, soľ, cukor a kvasnice. Žiadne zlepšovače, zvýrazňovače, farbivá či stabilizátory. Do "Viem čo jem" kuchyne je to veľmi vhodná ingrediencia.

Čo s tým všetkým urobíme
Hovädzie mäso pomelieme. Na horúcu panvicu dáme olej a mäso na ňom za stáleho pomalého miešania opražíme. Pražíme ho do vtedy kým sa jednotlivé kúsky od seba neoddeľujú a všetko nemá peknú hnedú farbu. Určite to nebude trvať dlhšie ako 5 minút.

Konzervy otvoríme a všetko pekne vykydneme k mäsu. Pridáme trocha soli a trocha čerstvo namletého čierneho korenia.

Všetko premiešame a pridáme chilli (samozrejme je to nepovinná ingrediencia)

Všetko to necháme, za občasného premiešania, dusiť. Dusíme odkryté, pretože sa potrebujeme zbaviť všetkej tekutiny.
Počas dusenia si nadrobno nasekáme petržlenovú vňať. Keď je tekutina odparená, vňať vhodíme do zmesi, premiešame a ďalej už nevaríme.

Samostatne si pripravíme na mesiačiky nasekanú cibuľu a v jogurte rozmiešaný cesnak so štipkou soli.
A Môžeme začať plniť chleby. Odtrhneme si kúsok alobalu. Kus chleba vložíme na päť sekúnd do mikrovlnnej rúry a Uložíme ho na alobal.

Po dĺžke v strede placky nanesieme mäsovú zmes, polejeme dvoma lyžicami cesnakového jogurtu a posypeme pár kúskami cibule.

Placku zabalíme tak, že najprv prehneme cez náplň pravú stranu, potom spodok placky a nakoniec ju celú dorolujeme. Zabalíme do alobalu a spodok alobalu zakrútime, aby placku pevne držal.

Je to vážne rýchlovka a pri tom je to celé aj zdravé a mám také podozrenie, že deťom by sa takáto malá zmena mohla veľmi páčiť. A najdôležitejšie je, že to bolo naozaj vynikajúce.

Dobrú chuť!
