Na "cesto" potrebujeme dvestopäťdesiat gramov sušienok, alebo keksov, sto gramov masla a päťdesiat gramov kvalitnej horkej čokolády.
Na plnku si pripravíme dva krémové tvarohy, jeden veľký biely jogurt, dve kopcovité lyžice kvalitného kakaa, cukor (alebo sladidlo) podľa chuti najmenej tak tri až štyri lyžice a želatínový stužovač na šľahačkové krémy za studena. Na obohatenie zákusku použijeme maliny.

Sušienky zomelieme, alebo rozmixujeme. Maslo s čokoládou roztopíme vo vdnom kúpeli a všetko spolu zmiešame.

Hmotu prenesieme do tortovej formy a rukou ju roztlačíme po celom dne. Snažíme sa aby vrstva bola čo najlepšie stlačená a čo najrovnomernejšia.

Zmiešame všetky ingrediencie na plnku okrem stužovača. Ak nie ste si istí množstvom cukru, jednoducho plnku ochutnajte. Do druhej misky dáme deciliter teplej vody (nie horúcej, stačí obyčajná teplá voda z vodovodu) vysypeme stužovač a tridsať sekúnd šľaháme metličkou. Rozmiešaný stužovač vylejeme do kakaovej zmesi a poriadne prešľaháme.

Na stuhnuté cesto rozložíme maliny.

Rovnomerne zalejeme plnkou a odložíme do chladničky.

Po dvoch až troch hodinách celý povrch posypeme vrstvou kakaa. Najlepšie je použiť jemné sitko. Opäť odložíme do chladničky a necháme poriadne stuhnúť, najlepšie cez noc.

Jemná čokoládová pena na chrumkavej čokoládovej vrstve. To je jednoduchý múčnik, ktorý zvládne urobiť úplne každý. Pri tom pôsobí veľmi exkluzívne a je to výborná bodka akéhokoľvek slávnostného obeda.

Kakao v recepte môžeme nahradiť rôznymi inými ingredienciami a získať tak veľmi zaujímavé obmeny koláča.
Asi najjednoduchšie je pripraviť vanilkovú verziu pridaním lyžice vanilkového extraktu.
Veľmi odporúčame aj skvelú kokosovo limetkovú variantu. Jednoducho pridáme pol šálky strúhaného kokosu a štvrť šálky limetkovej šťavy.

Nadrobno nesekané jahody sú ochutené lyžicou balzamikového octa a lyžicou cukru.

Posledná fotka je od profifotografky, ktorej koláč chutil veľmi. Aj vám dobrú chuť a krásny zbytok sviatkov.
