Varíme s medveďom - Rýchlovka - Hruškové tartelky

Hrušky sú vynikajúca ingrediencia. A aj veľmi všestranná. Dá sa zostaviť kompletné menu, kde v každom chode od predjedla až po dezert budú použité hrušky. Na našom blogu sme ich použili len dva alebo trikrát napríklad aj tu a tu. Dnes si z nich pripravíme veľmi jednoduchý a rýchly múčnik.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (10)

Okrem zrelých hrušiek budeme potrebovať krehké cesto, ktoré pripravíme z dvesto gramov hladkej múky, sto gramov masla a jedného vajíčka, podrobný recept je napríklad tu alebo tu. Aj postup na domáce arašidové maslo sme už priniesli tu. Aj cesto aj arašidové maslo môžeme kúpiť hotové, a tak z rýchlovky urobiť ešte väčšiu rýchlovku.

Skoro by som zabudol na šťavu z jedného citróna.

V receptoch, v ktorých sme použili krehké maslové cesto, sme zároveň vysvetlili, ako ho správne piecť s použitím takzvaného slepého pečenia. Dnes si povieme o trochu inom spôsobe prípravy. Potom čo cesto rozvaľkáme a natlačíme do foriem, ho na desať minút vložíme do mrazničky (samozrejme aj s formami :)). Je to približne na tak dlhý čas, kým si nepripravíme náplň. Potom už cesto použijeme rovno, bez predpečenia.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Kým si cesto užíva kryoterapiu, hrušky rozrežeme na polovicu, ošúpeme, vykrojíme jadrovníky a nakrájame do vejárika. Veľmi bohato ich potrieme citrónovou šťavou.

Obrázok blogu

Cesto v miskách potrieme dvomi lyžicami arašidového masla a na vrch rozložíme nakrájanú hrušku.

Obrázok blogu

Pečieme v rúre rozohriatej na stosedemdesiat stupňov asi dvadsať minút.

Obrázok blogu

Povrch jemne posypeme práškovým cukrom. Múčnik môžeme pri podávaní obohatiť napríklad šľahačkou, alebo ako sme to urobili my, jednoduchým tvarohovým krémom. Vymixovaný tvaroh s hnedým cukrom a vanilkovou esenciou.

Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Marian Nanias

Marian Nanias

278 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

36 článkov
Pavel Macko

Pavel Macko

189 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

767 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu