Varíme s medveďom - Rýchlovka - Najrýchlejšia pizza

Neviem ako u vás, ale u nás sa upratuje. Cez týždeň príliš času nemáme, a tak zostávajú len víkendy. Takže v sobotu sa všetko čistí, leští, utiera, drhne, osviežuje, kefuje, pretiera, perie a vetrá. Vtedy je jasné, že vareniu príliš nedáme, a tak to chce rýchlovku najrýchlovatejšiu. Kedysi sme si v tieto dni zvykli objednať pizzu. Donesená pizza je naozajstná rýchlovka a čo je super, tak ani riad netreba umývať. Stačí vyhodiť krabice do smetí. Tento rok sme to ale zmenili. Nič sme si neobjednali a upiekli sme si pizzu sami. Teda ja viem, že to čo dnes uvidíte v recepte nie je skutočná pizza, alebo...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (23)

Alebo vlastne ani neviem. Keď niečo vyzerá ako pizza, vonia ako pizza a chutí ako pizza, tak to už teda musí tá pizza aj byť. V tomto recepte je ťažko hovoriť vôbec o nejakom varení, recept je tak jednoduchý, že ho zvládne dieťa a potrebuje toľko kuchárskej zručnosti, ako nabrať polievku z hrnca. Je to proste jednoduchá rýchlovka, ktorou sa ale bezpečne zavďačíte rodine a deťom.

Budeme potrebovať biely toastový chlieb, vajce, cesnak a kečup. To je základ no a k tomu základu si pripravíme čokoľvek, čo nám na bežnej pizzi chutí. Podrobný zoznam ingrediencii, z ktorých sa dá vybrať, nájdete na konci jedálneho lístka v každej lepšej pizzerii. Ja som si pripravil šunku, salám, olivy, kukuričku a samozrejme tvrdý syr.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Do misky rozklepneme vajíčko a pridáme k nemu kečup, pretlačený cesnak a štipku soli. Všetko poriadne vymiešame do hladka.

Obrázok blogu

Veľký koláčový plech vystelieme papierom na pečenie. Po celej ploche rozložíme toastový chlieb a celé to potrieme zmesou kečupu, vajíčka a cesnaku. Najjednoduchšie je použiť kuchynský štetec. A základ máme hotový.

Obrázok blogu

Teraz rozložíme jednotlivé ingrediencie...

Obrázok blogu

... a všetko husto posypeme strúhaným tvrdým syrom.

Obrázok blogu

V rúre vyhriatej na dvesto stupňov pečieme dvanásť až štrnásť minút a voňavá chrumkavá pizza je hotová. Nakrájame ostrým nožom a ihneď podávame.

Obrázok blogu

Pre mňa aj s trochou kečupu.

SkryťVypnúť reklamu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Lucia Nicholsonová

Lucia Nicholsonová

207 článkov
Karol Galek

Karol Galek

115 článkov
Pavel Macko

Pavel Macko

188 článkov
INEKO

INEKO

117 článkov
INESS

INESS

107 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu