Varíme s medveďom - Rýchlovky z toastového chleba

Toastový chlieb asi nepatrí k úplne najzdravším potravinám, ale rýchlovky, ktoré si z nich dnes pripravíme sa mi tak páčili, že to jednoducho zvládneme. Keď si recepty pozriete, zistíte, že sú to vlastne také betaverzie, ktoré majú obrovské možnosti obmien podľa plnky, ktorú do chlebov použijeme. Pripravili sme ich tak, aby jedna plnka bola sladká a druhá slaná, ale dajú sa naozaj najrôžnejšie zamieňať a pridávať k nim skoro akúkoľvek vašu obľúbenú ingredienciu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (11)

To najdôležitejšie čo budeme potrebovať je samozrejme balíček toastového chleba. Na slanú verziu k nemu pridáme tvrdý syr, šunku, olivy, kukuricu a jedno vajce.

Obrázok blogu

Pre jednu osobu použijeme dva až tri krajce chleba. Okrájame z nich kôrku a valčekom na cesto poriadne prevaľkáme. Plátok chleba sa sploští a zároveň sa stane pružnejším.

Obrázok blogu

Do plechu na mafiny vtlačíme toastové plátky. Chytíme všetky štyri rohy ako mešec, vložíme do plechu a rohy uvoľníme.

Obrázok blogu

Odkrájané kôrky chleba nasekáme nadrobno, pridáme vajíčko, nasekanú šunku, kukuricu a olivy. Môžeme tiež jemne prisoliť a okoreniť. Všetko vymiesime na cesto a necháme odpočinúť. Ak je zmes príliš suchá, môžeme pridať lyžicu mlieka.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Do každého chlového košíčka vložíme plátok tvrdého syra a prstami, alebo lyžicou vtlačíme plnku. Sme presvedčený, že dokážete vymyslieť obrovské množstvo zaujímavejších a úžasnejších náplní ako je táto.

Obrázok blogu

Košíčky pečieme v rúre vyhriatej na stopäťdesiat stupňov trinásť až pätnásť minút. Potom ich uvoľníme ostrým nožom a vyberieme z plechu.

Obrázok blogu

Chrumkavé a jemné košíčky budú úplne najlepšie s poriadnym čerstvým šalátom. Už len trochu olivového oleja a citrónovej šťavy a skvelá večera je hotová.

Obrázok blogu
Obrázok blogu

Na sladkú verziu si pripravíme nejaký dobrý džem (domáci je najlepší), alebo nutelu a ovocie. Mali sme doma pomelo a už ho bolo treba minúť tak sme ho použili.

SkryťVypnúť reklamu

Okrem toho budeme potrebovať ešte jedno vajce a olej na vyprážanie.

Začneme rovnako. Okrájame kôrku a prevalcujeme. Potom plátok natrieme džemom a na jeden koniec rozložíme ovocie.

Obrázok blogu

Plátok stočíme okolo ovocia na malú roládu.

Obrázok blogu

Vajíčko vyšľaháme a každú roládu v ňom poriadne namočíme.

Obrázok blogu

Vypražíme v horúcom oleji do zlatova.

Obrázok blogu

Trochu práškového cukru na vrch je už len nepovinný bonus. Jednoduché, chrumkavé a veľmi chutné sladké trubičky je najlepšie podávať teplé s vanilkovou zmrzlinou, alebo ako u nás s kopčekom šľahačky.

Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Marcel Rebro

Marcel Rebro

141 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Iveta Rall

Iveta Rall

91 článkov
Tupou Ceruzou

Tupou Ceruzou

315 článkov
Lucia Nicholsonová

Lucia Nicholsonová

207 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu