Čo budeme potrebovať
Pol kilogramu uvarenej ryže, 15 až 20 dekagramový plátok šunky (nie nakrájaný mal by to byť jeden plátok), 15 až 20 dekagramov tvrdého údeného syra, 10 dekagramov olív, jedno vajce, trochu strúhanky (možno nahradiť ryžovou múkou), soľ, olej.
S korenín môžeme použiť oregano, alebo bazalku. My sme použili zelené olivy s oreganom, takže sme jedlo už ďalej nijako nekorenili.

Čo s tým urobíme
Olivy odkôstkujeme a nasekáme na malé kúsky, šunku nakrájame na rovnako malé kúsky, syr nastrúhame na hrubom strúhadle.
Všetky ingrediencie aj s vajčkom vysypeme do misy, poriadne premiešame a jemne posolíme. Nakoľko ryža, syr, šunka aj olivy majú svoju vlastnú slanosť, je to naozaj len veľmi jemne, aby sa naštartovali chute.

Ak je zmes príliš riedka, pridáme jednu až dve lyžice strúhanky (ryžovej múky). Pracovnú dosku posypeme strúhankou. Mokrými rukami vyformujeme placky a poobaľujeme ich v strúhanke. Pritom stále platí to o tej ryžovej múke.

V horúcom oleji vysmažíme s každej strany do zlatova.

Môžeme podávať s jogurtovým dresingom, tatarskou omáčkou alebo so skvelým Mangochutney, o ktorom sme pred nedávnom písali napríklad aj tu.

Dobrú chuť.