Bohužiaľ som so sebou nemal fotoaparát (u nás doma sa práve vtedy fotil granadír), a tak som používal len mobil a fotky sú niekedy trochu nekvalitné.
Ja som si už doma pripravil "Klobásy s prekvapením". Rozrezal som klobásy na tri časti, rúčkou z drevenej varešky som do nich spravil otvor a tento som naplnil zaváranými mladými kukuričkami a cibuľkami. Všetko som napichal na špajľu, aby klobása bola zasa v celku a rezy som zamaskoval slaninou, ktorú som okolo nich obtočil. Takže to vyzeralo ako obyčajné klobásy napichnuté na špajli, omotané slaninou. Grilovali sa s každej strany asi päť minút, ale záleží to od toho, aký horúci je gril. Prekvapenie malo efekt, ktorý som očakával.
Nakoniec som skončil tak trochu ako poradca a zúčastnil som sa aj na príprave niektorých iných skvelých receptov. To sa tu takto verejne chválim, aby ste vedeli, že fotky s mojimi klobásami tu síce neuvidíte, ale zato som prispel skoro ku všetkému ostatnému, čo tu uvidíte ďalej.
No a poďme na prvé klobásové grilované jedlo. V grilovacej miske sa pripravovali malé klobásky so šampiňónmi a kopou celých strúčikov cesnaku. Všetko sa ugrilovalo pekne do mäkka. K tomu slivková a cesnaková omáčka. Jednoduché a pri tom rafinované jedlo. Grilovaný cesnak bol jemný a nasládlý s kusom šampiňónu namočený v cesnakovej omáčke... Proste raj každého cesnakofila. K tomu ešte korenené klobásky a slivková omáčka boli spolu jednoducho úžasné.

Klobásový deň a vegetariáni? Ide to vôbec dohromady? Ide. Tento recept bol naozaj veľmi chutný a pochvaľovali ho aj zarytí klobásožravci. Hotové rozvaľkané listové cesto naplnené sójovými párkami, tofu syrom, listami čerstvého špenátu a guacamolla. Ugrilované na elektrickom grile.

No nevyzerá to lákavo? Dievčatám patrí pochvala, že takúto hardcorovú tému pojali s ľahkosťou a nadhľadom a dokázali vytvoriť chutné jedlo, ktoré Vás nezamestnalo ťažkým trávením na pol dňa. Veľmi inšpiratívne.

Celkom naopak to pojalo družstvo, ktoré svoj recept nazvalo trojité potešenie. Bol to naozaj prešpekulovaný recept, ktorým sa určite nechám niekedy v budúcnosti inšpirovať. Pre mňa bol tento číslom jedna na celom klobásovom dni.
Tak najprv vo veľkej panvici spenili cibuľku. Pridali k nej nasekané šampiňóny a jabĺčko nakrájané na kocky. Chvíľu podusili a pridali nakorenené kuracie pečienky. Všetko spolu uvarili, ochutili bylinkami a posolili. Nakoniec z toho celého ponorným mixérom spravili jednoliatu hmotu, nad ktorou som si vypočul nasledujúci rozhovor.
- Nevieš prečo sa tu s tým už pol hodinu drbeme, keď sme si mohli kúpiť jednu paštéku?
- Počkaj ochutnám.
- Aha už viem, tak takúto paštéku by sme asi nikde nekúpili.
Bola to pravda. Masa, ktorá svojim vzhľadom pripomínala paštétu, bola úžasne chutná a jemná. To by naozaj nekúpili v žiadnom obchode.

Jednotlivé bravčové klobásy najprv krátko predgrilovali, potom ich nechali vychladnúť. Z vajec hladkej múky a piva pripravili pivné cestíčko a elektrický gril rozohriali na plno.

Klobásy nakrájali na menšie kúsky a každý kúsok nakrojili. Do neho vtlačili poriadnu dávku pečienkovej zmesi.

Kúsky obalili v pivnom cestíčku a potom ich ugrilovali na elektrickom grile. Nápadité a premyslené jedlo. Chuťová kombinácia bola úžasná a prekvapujúca. Musím povedať, že som na tento tím bol naozaj hrdý.

Pripravili zaujímavý a nezvyčajný recept. Klobásy trojitého potešenia boli jednoducho výborné.

Okrem slivkovej a cesnakovej omáčky, ktoré som už spomínal v texte, si súťažiaci pripravili a iné dipy a omáčky, ajvar, tza tziky, lutenicu, malinovú horčicu, čerstvý chren a mnohé iné, ktoré zo všetkých tých klobás a klobások urobili luxusné jedlo.
No a potom už padol večer, všetci boli poriadne najedení, a tak sa len sedelo okolo ohňa...

a popíjalo šampanské.

Dobrú chuť a krásne grilovačky...