Varíme s Medveďom - Šišky z mletého mäsa s prekvapením

Tento recept sme vypracovali na jedno rodinné stretnutie. Hlavným chodom malo byť grilovanie a domáca pani chcela k nemu pridať niečo jednoduché a zaujímavé. Aby to od začiatku bolo pripravené v jednotlivých porciách, nemuselo sa to nijako krájať, alebo porciovať a dalo sa to jesť teplé aj studené.Vymysleli sme tieto šišky a plnili sme ich snáď aj desiatimi plnkami. Je to jedlo s malou hrou, pretože nikdy neviete, do čoho presne zahryznete. Jednoducho jedlo s prekvapením.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (62)

Čo budeme potrebovať

Samozrejme, že predovšetkým mleté mäso. My sme doma pomleli vykostené kuracie stehná bez kože, ale naozaj použite to, čo vám vyhovuje najviac. Ďalej si pripravíme štyri vajcia, tridsať dekaramov čierneho chleba, cibuľu, cesnak, veľkú konzervu paradajok, pätnásť dekagramov strúhanky, plátok údeného syra, plátok plesnivého syra a párky.

Na ochutenie použijeme bazalku, oregano, čierne korenie a soľ.

Obrázok blogu

Najprv si pripravíme mleté mäso. Pridáme k nemu nadrobno nasekanú cibuľu, rozotretý cesnak, dve vajcia, vo vode namočený a vyžmýkaný čierny chlieb, strúhanku, oregano, bazalku, soľ a čierne korenie.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Poriadne vypracujeme. Zmes by mala byť stredne tuhá a pomerne lepkavá, aby sa z nej dali ľahko tvarovať šišky. Ak je zmes príliš riedka, stačí pridať len jednu dve lyžice hladkej múky a znova poriadne prepracovať.

Mäso odložíme do chladničky.

Obrázok blogu

Pripravíme si prekvapenia do šišiek. Vajcia uvaríme na tvrdo a rozkrojíme na štvrťky. Syry a párky nakrájame na hranolky. Ďalšie plnky, ktoré môžeme použiť, sú napríklad hranolčeky uvarenej mrkvy, kyslá uhorka, prerastená slanina, údené mäso, jednoducho povolíme uzdu svojej fantázii.

Obrázok blogu

Tak a ide sa na výrobu šišiek. Zásadne pracujeme s mokrými rukami, aby sa nám na ne mäso pri tvarovaní nelepilo.

SkryťVypnúť reklamu

Z mäsa odoberieme kúsok, dlaňami ho roztlačíme na placku, do jej stredu uložíme plnku, mokrými rukami mäso prehrnieme ponad plnku, postláčame a vytvarujeme šišku.

Obrázok blogu

Tak tu sú. Voňavé, plnené, s prekvapením a pripravené na upečenie.

Obrázok blogu

Do veľkého pekáča vylejeme paradajkovú konzervu, jemne ju posolíme a pocukrujeme. Pridáme oregano, dva decilitre vody, premiešame a poukladáme šišky.

Obrázok blogu

Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov približne štyridsať minút. Šišky krásne ozlatli a paradajková omáčka pod nimi zhustla.

Obrázok blogu

Podávame s kvalitnými cestovinami, ale hodila by sa aj zemiaková kaša, alebo čerstvý chlieb.

Obrázok blogu

Dobrú chuť.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

PS - Práve sme toto jedlo dojedli s pečenými novými zemiakmi a bolo to naozaj vynikajúce.

Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

35 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Marian Nanias

Marian Nanias

274 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

90 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu