Varíme s Medveďom - Skrytá ryba, skryté kura...

Dávnejšie sa chystám prispieť na náš medvedí blog dobrým receptom na rybu. V našej rodinke medvedej je však jeden malý problém. Spočíva v tom, že Medveď jednoducho ryby neje. Mimo sardiniek v konzerve a tuniakov, takisto v konzerve. No tak čo teraz? Ako urobiť, aby bol Medveď sýty a ja, Macko celý, respektíve spokojný?:) No jednoducho uvaríme na nedeľný obed dve jedlá miesto jedného.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (42)

Potrebujeme:

3ks kuracích stehien, 40dkg balík rybacích filiet s kožou, 10ks rajčín, 3 baklažány, zvazok mladej cibule, 3 strúčiky cesnaku, olej, 20dkg balkánskeho syra, 15 dkg čiernych olív, soľ, oregano, zelenú bazalku, tymián a čierne korenie.

Obrázok blogu

Práca neľahká, ale meditatívna...:)

Baklažány nakrájame na väčšie kocky a nasolíme, rajčiny pokrájame na kocky, cesnak očistíme a nakrájame na plátky, olivy posekáme, zväzok mladej cibuľky nakrájame na kúsky a balkánsky syr nastrúhame na hrubom strúhadle.

Obrázok blogu

Kuracie stehná vykostíme. (No dobre, dobre...Kúpte si prsia.)

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Deti, pozor! Akékoľvek zamrazené lacnejšie rybacie mäso snáď len mimo filé uložíme do mlieka s trochou cesnaku a citrónovej šťavy aspoň na 12 hodín! Rozdiel v chuti je dramatický!

Kuracie mäso a rybacie filety posypeme čiernym korením a soľou, natrieme olejom a na grilovacej panvici ugrilujeme.

Obrázok blogu

Do väčšej panvice nasypeme mladú cibuľku a prepražíme. Ďalej pridáme na kocky nakrájaný nasolený a odtečený baklažán, nakrájané rajčiny, nasekané čierne olivy, cesnak, na drobno nakrájanú zelenú bazalku, oregano, tymián a soľ.

Prikryjeme a 15 minút podusíme.

Obrázok blogu

Na vhodné olejom natreté pekáče uložíme mäso,

Obrázok blogu

prikryjeme ho podusenou zeleninovou zmesou,

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

a vrch hojne posypeme nastrúhaným balkánskym syrom.

Obrázok blogu

Môžeme, ale aj nemusíme posypať strúhankou a

Obrázok blogu

v 200 stupňovej rúre cca 30 minút zapekáme.

A tu je výsledok.

Obrázok blogu

Deti, dnes si pripravíme ešte ďalšiu špeciálnu prílohu. Nie je ďaleko od bulharskej 'mekice'. Mekica je kysnuté cesto s kyslím mliekom, kvasnicami, hladkou múkou a balkánskym syrom, ktoré sa vysmáža na oleji. Určite ho a aj ďalšie skvelé bulharské kysnuté cestá (tutmanik, pita, kašnik...) uvedieme na blogu.

Teraz som však vymyslel obdobu 'mekice', ktorá je z kysnutého cesta, veľmi chutná a pritom nie na oleji smažená, aby sme zbytočne nepridávali kalórie.

SkryťVypnúť reklamu

Potrebujeme:

0,5 l kvalitného bieleho jogurtu, 30 dkg hladkej múky, 0,5 balíka kvasníc, 2dcl mlieka, kúsok Hery, alebo 1dcl oleja a soľ.

Obrázok blogu

Z kvasníc, 2 dcl vlažného mlieka, polievkovej lyžice hladkej múky a trochy cukru, pripravíme kvások, ktorý necháme vykvasiť, nalejeme ho na hladkú múku, do ktorej vlejeme jogurt, pridáme kúsok Hery, alebo prilejeme olej, posolíme a dobre vymiešame. Vznikne riedke cesto, ktoré sa dá naberať lyžicou podobnej konzistencie ako na dolky.

Obrázok blogu

Nádobu prikryjeme a necháme vykysnúť.

Obrázok blogu

Znovu dobre vymiešame

Obrázok blogu

a na olejom natretej grilovacej panvici grilujeme placky.

Obrázok blogu

Je to jednoduché, rýchle a veľmi chutné.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Tak a tu je výsledok.

Obrázok blogu

Dobrú chuť od Medveďov.

Obrázok blogu

tenjeho

Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Marian Nanias

Marian Nanias

274 článkov
Věra Tepličková

Věra Tepličková

1,072 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu