Dnes je Hugh hlavne propagátorom návratu k prírodným potravinám a jeho seriál Návrat do River Cottage patrí k skvelým ukážkam jednoduchého a plnohodnotného varenia. Všetky ingrediencie ktoré používa, sú vždy miestne vypestované, ulovené, alebo odchované na miestnych farmách prípadne ním samotným.
Čo budeme potrebovať
Na zemiakovú kašu dva kilogramy zemiakov, mlieko, olivový olej a soľ.
Okrem toho kuracie prsia (jedno na porciu), olivový olej, hladkú múku, slepačí vývar, citrónovú šťavu, petržlenovú vňať a čierne korenie.

Najprv si pripravíme zemiakovú kašu. Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kúsky, umyjeme a v posolenej vode uvaríme do mäkka.
Uvarené zemiaky zlejeme, pridáme k nim asi deciliter oleja a roztlačíme ich. Pridáme dve až tri decilitre mlieka a všetko poriadne vymiešame. Kaša by mala byť jemná, ale pri tom hustá aby držala tvar.

Kuracie prsia nakrájame na kúsky veľkosti na vidličku, jemne ich osolíme, okoreníme a odložíme do chladničky odpočívať.

Pustíme sa do bešamelu. Do hrnca dáme asi deciliter oleja, pridáme dve lyžice hladkej múky a všetko popražíme.
Keď je múka opražená, prilejeme dva decilitre slepačieho vývaru a metličkou vymiešame na hustú kašu. Uvarený bešamel necháme vychladnúť. Počas chladnutia ho občas metličkou premiešame.
Do vychladnutého bešamelu nasypeme poriadnu hrsť nadrobno nakrájanej petržlenovej vňate, šťavu z jedného citróna a pol lyžičky mletého čierneho korenia.

Všetko premiešame a podľa chuti ešte dosolíme, alebo prikyslíme citrónovou šťavou. Omáčka by mala mať príjemnú citrónovú príchuť v slanom základe.

Omáčku vylejeme na kuracie kúsky a premiešame tak, aby sa všetky kúsky obalili.

A môžeme začať ukladať do pekáča. Môžeme zapekať v malých miskách vždy jednotlivé porcie, alebo v jednej väčšej zapekacej mise, celé jedlo spolu.
Na spodok dáme trochu oleja. Potom rozložíme kuracie kúsky spolu s omáčkou a všetko prikryjeme zemiakovou kašou.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov približne tridsať až tridsaťpäť minút. Ak máte gril, môžete posledných desať minút grilovať aby kaša dostala peknú zlatohnedú farbu.

Ak spod kaše začali vychádzať malé tekuté jazierka, nemajte obavy. Celé jedlo by malo byť krémové a nadýchané, vo vnútri šťavnaté a voňavé po citróne a petržlenovej vňati.

Stačí pokrájať pár paradajok, jemne ich pokvapkať citrónovou šťavou a olivovým olejom a obed je hotový.

Dobrú chuť