Varíme s Medveďom - Slaná torta

Medzi mojimi priateľmi je pár takých, ktorých predstava narodeninovej torty plnej krému, vanilky, orechov, čokolády, oocia... nijako zvlášť nenadchne. Jednoducho, sladkosti pre nich nie sú "dobrotka" a tak sa im klasickou narodeninovou tortou nijako nezavďačíte. Možno aj vy máte okolo seba rovnakých ľudí a práve pre vás a pre nich je určený dnešný recept. Jeho inšpiráciu som trochu neobvykle našiel na serveri porada.sk a som za ňu mimoriadne vďačný. Ako bonus ešte musím napísať, že pripraviť takúto slanú tortu je tak jednoduché, že to zvládne aj človek bez úplnej znalosti kuchárskeho umenia. Celá torta je len miešanie, natierania a ukladanie, takže je to vlastne taký jeden veľký lepenec.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (16)

Slaná torta ale aj napriek jednoduchej príprave vyzerá mimoriadne efektne a všetci hovorili, že bola naozaj vynikajúca. Takže poďme na ňu.

Čo budeme potrebovať

Jedno balenie sveto a jedno balenie tmavého toastového chleba, jeden kilogram nátierkového masla, 450 gramov taveného smotanového syra, dvesto gramov šunky a dvesto gramov nakrájaného tvrdého syra. Toto sú tak povediac povinné ingrediencie, k nim potrebujeme ešte dve veci. Niečo na ozdobenie torty a niečo na ochutenie plnky.

Obrázok blogu

Základnú náplň pripravíme tak, že spolu vymiešame nátierkové maslá s taveným syrom. Pokojne môžeme použiť aj takúto základnú plnku, alebo ju môžeme niečim dochutiť.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Hodí sa čokoľvek, čo by ste bežne pridali do nátierky. Cesnak, pažitka, losos... nebudem vypisovať všetko čo mi napadlo. Použite čokoľvek čo by potešilo vás.

Ja som krém dochutil nadrobno nasekanou zaváranou kápiou.

Obrázok blogu

Vlastne nie celý krém. Kápiu som pridal len k dvom tretinám a jednu tretinu som nechal čistú.

Obrázok blogu

Tak a môžeme začať so stavaním torty. Pripravíme si vhodný podnos a uložíme na neho dva pruhy papieru na pečenie. Na papier presne do stredu uložíme štyri plátky svetlého toastového chleba.

Obrázok blogu

Potrieme ich plnkou a uložíme šunku.

Obrázok blogu

Šunku opäť potrieme plnkou...

Obrázok blogu

a uložíme štyri plátky tmavého toastového chleba.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Opäť potrieme plnkou, uložíme plátky syra, potom opäť plnka a svetlý toastový chlieb. Takto postupujeme pokiaľ nepostavíme päť poschodí. Vrchná vrstva bude svetlý toastový chlieb.

Obrázok blogu

Plnkou potrieme boky torty a prilepíme k nim plátky tmavého chleba. Torta tak bude mať krajší rovnejší tvar.

Obrázok blogu

Celú tortu rovnomerne potrieme plnkou. Presne na toto sa hodí tá čistá, neochutená časť plnky. Torta je vlastne hotová a teraz ju treba len ozdobiť. Verím, že v tomto je mnoho ľudí oveľa oveľa zručnejších ako ja.

Obrázok blogu

Použite šunku, syr, zeleninu, vajíčka... čokoľvek čo by sa hodilo napríklad na obložený chlebíček.

Obrázok blogu

Fotografia porcie dnes nebude, pretože torta se tak ako stála, celá zabalila a bola odnesená z domu. Ale vraj bola vynikajúca.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Tak dobrú chuť a krásny deň matiek.

Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

90 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Tupou Ceruzou

Tupou Ceruzou

315 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

765 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Věra Tepličková

Věra Tepličková

1,072 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu