Varíme s Medveďom - Slaná žemľovka

Už keď Macko začal pripravovať svoj recept na slaný ryžový nákyp, premýšľal som, že ako by nám chutila slaná žemľovka. Google ma, ako už mnohokrát aj teraz presvedčil, že som nevymyslel nič nové, ale to ma nedokázalo zastaviť. Nakoniec som si to ujasnil a pripravil som tento veľmi jednoduchý recept, ktorý však aj mňa prekvapil tým, aký bol chutný. Je vhodný ako jednoduchá večera, ktorá je pomerne rýchlo hotová alebo exkluzívnejšie raňajky.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (25)

Čo budeme potrebovať

Toastový chlieb, tavený syr, tvrdý syr obyčajný aj údený, šunku, smotanu na varenie, štyri vajcia a trošku soli.

Obrázok blogu

Z toastového chleba pripravíme obložené lepence. Plátky chleba natrieme taveným syrom. Medzi dva krajce vložíme plátok tvrdého syra a šunky.

Obrázok blogu

Každý lepenec rozkrojíme na dva trojuholníky.

Obrázok blogu

Chleby naukladáme do zapekacej misy.

Obrázok blogu

V šľahačke na varenie rozmiešame vajcia a štipku soli ...

Obrázok blogu

... a túto zmes nalejeme postupne zhora na každý kúsok chleba tak, aby po ňom zmes stiekla a zostal namočený aj navrchu.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Pečieme v rúre rozohriatej na 170 stupňov pätnásť až dvadsať minút.

Obrázok blogu

Podávame hneď teplé s miešaným zeleninovým šalátom. Zapečená žemľovka je zhora chrumkavá ako toast a dole, kde do nej vsiakla zmes vajec a šľahačky je jemná a vláčna.

Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Radko Mačuha

Radko Mačuha

223 článkov
Karol Galek

Karol Galek

115 článkov
Roman Kebísek

Roman Kebísek

105 článkov
Pavel Macko

Pavel Macko

188 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu