Čo budeme potrebovať
Toastový chlieb, tavený syr, tvrdý syr obyčajný aj údený, šunku, smotanu na varenie, štyri vajcia a trošku soli.

Z toastového chleba pripravíme obložené lepence. Plátky chleba natrieme taveným syrom. Medzi dva krajce vložíme plátok tvrdého syra a šunky.

Každý lepenec rozkrojíme na dva trojuholníky.

Chleby naukladáme do zapekacej misy.

V šľahačke na varenie rozmiešame vajcia a štipku soli ...

... a túto zmes nalejeme postupne zhora na každý kúsok chleba tak, aby po ňom zmes stiekla a zostal namočený aj navrchu.

Pečieme v rúre rozohriatej na 170 stupňov pätnásť až dvadsať minút.

Podávame hneď teplé s miešaným zeleninovým šalátom. Zapečená žemľovka je zhora chrumkavá ako toast a dole, kde do nej vsiakla zmes vajec a šľahačky je jemná a vláčna.

Dobrú chuť.
