Varíme s medveďom - Slávny Jamieho šalát

Pred dvomi rokmi sme priniesli mini sériu o slávnych a známych šalátoch. Odkazy na recepty sú na konci pod článkom. Pred dvomi rokmi sme sa receptami o šalátoch snažili presvedčiť leto, že už je. Dnes sa mi zdá, že šalát je to jediné čo v kuchyni dokážem "uvariť". Koniec koncov prečo by nedeľný obed nemohol byť šalát? A aby bol kompletný, pripravíme k nemu super jednoduchý múčnik.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (8)

Jamie Olivier pripravoval tento šalát v prvej sérii šéfkuchára bez čapice a my ho odvtedy robievame veľmi často. Rozdiel pri dnešnom recepte je, že sme z dovolenky priniesli úžasné broskyne, a tak namiesto zaváraných použijeme čerstvé.

Na šalát budeme potrebovať zmes zelených listových šalátov, my sme použili mladý špenát, rukolu a polníček. K nim pridáme ešte hrsť čerstvej bazalky, jednu väčšiu broskyňu, jednu mozzarellu, päť až šesť plátkov prošuta, citrónovú šťavu, alebo kvalitný vínny ocot, olivový olej a soľ.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Zelené šalátové listy umyjeme vysušíme a rovnomerne rozložíme po celom tanieri. Posypeme natrhanou čerstvou bazalkou.

Obrázok blogu

Broskyňu umyjeme, ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Približne na rovnaké kúsky natrháme mozzarellu a všetko rovnomerne rozložíme na šalát. 

Obrázok blogu

Navrch rozprestrieme natrhané prošuto. Celý šalát jemne posolíme, polejeme citrónovou šťavou a poriadnou porciou olivového oleja.

Obrázok blogu

Toto množstvo stačí na dve hlavné jedlá, alebo štyri predjedlá. Svieži krehký šalát, slaná chuť prošuta, mliečna mozzarela a jemne sladká dochuť broskýň je úžasná kombinácia. Ako príloha sa najlepšie hodia len jednoduché toasty. 

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Dezert po takomto ľahkom obede by mal byť rovnako ľahký.

Najprv ma dostala jednoduchosť prípravy a po ochutnaní som tejto zmrzline podľahol nadobro. Budeme potrebovať jedinú ingredienciu. Zrelé banány.

Obrázok blogu

Banány ošúpeme, nakrájame, naskladáme do krabičky a uložíme do mrazničky.

Obrázok blogu

Približne po štyroch hodinách vyberieme zmrznuté banány a rozmixujeme ich na hladkú kašu.

Obrázok blogu

Hotovo. Hladká, krémová a úplne úžasná zmrzlina je hotová.

Zmrzlinu môžeme ochutiť napríklad vanilkovým extraktom, kakaom, orechami, džemom, nutelou... ale aj takáto jednoduchá verzia je naozaj vynikajúca.

Obrázok blogu

Dobrú chuť!

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

765 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
INEKO

INEKO

117 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu