Okrem sójových plátkov si pripravíme ešte tri papriky, tri vajíčka, jednu cibuľu, trištvrte litra zeleninového vývaru, alebo bujónu (dnes už ho dostať aj v bio kvalite), kukuričnú strúhanku (predávajú napríklad v sieti Terno), deciliter mlieka, olej, cesnak, sójovú omáčku, čierne korenie a soľ.

Najprv pripravíme sóju. V osolenej vode ju varíme približne desať minút pokiaľ nezmäkne.

Precedíme a necháme odtiecť a vychladnúť.

Z vajec, mlieka, kukuričnej strúhanky, soli a čierneho korenia pripravíme riedke cestíčko na obaľovanie rezňov.

Rezne pokvapkáme sójovou omáčkou. V samostatnej miske si ešte pripravíme kukuričnú strúhanku a ide sa obaľovať.

Rezne najprv obalíme v strúhanke, potom v cestíčku.

A hneď ich ukladáme do rozohriatej panvice s olejom. Opražíme z každej strany do zlatohneda.

Zbytok cestíčka nevyhodíme. Opražíme z neho omeletu, ktorú si odložíme.

Hrniec potrieme olejom a môžeme vrstviť. Na spodok naukladáme rezne.

Zasypeme časťou nasekanej cibule a papriky a plátkami cesnaku.

Znova rezne... Takto to celé opakujeme pokiaľ neminieme ingrediencie.

Na úplný vrch opäť nasypeme cibuľu s paprikou a cesnakom a pridáme aj nakrájanú omeletu.

V zeleninovom vývare, alebo bujóne rozmiešame dve lyžice kukuričnej strúhanky.

Rezne zalejeme.

Prikryté dusíme na miernom plameni asi štyridsaťpäť minút. Neodkrývame, nemiešame.

A je hotovo.

Najčastejšie podávame so zemiakovou kašou, alebo s ryžou. Vynikajúce mäkké a šťavnaté rezne spravia určite radosť každému vegetariánovi.

Dobrú chuť.
