Varíme s medveďom - Sójové námornícke rezne

Jedlo, ktorému ja hovorím "Námornícke rezne", je známe aj pod veľkým množstvom iných názvov. Vždy sú to ale rezne z hovädzieho mäsa, ktoré sú najprv vypražené a potom zapečené v rúre. Na našom blogu sme ich pripravili už dávno, pod názvom "Vlhkie šnicle". Ich vegetariánska úprava bola skutočnou výzvou. Nakoniec sa ukázalo, že stálo za to nad ňou popremýšľať a výsledný recept je vhodný nie len pre vegetariánov, ale aj pre celiatikov.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (18)

Okrem sójových plátkov si pripravíme ešte tri papriky, tri vajíčka, jednu cibuľu, trištvrte litra zeleninového vývaru, alebo bujónu (dnes už ho dostať aj v bio kvalite), kukuričnú strúhanku (predávajú napríklad v sieti Terno), deciliter mlieka, olej, cesnak, sójovú omáčku, čierne korenie a soľ.

Obrázok blogu

Najprv pripravíme sóju. V osolenej vode ju varíme približne desať minút pokiaľ nezmäkne.

Obrázok blogu

Precedíme a necháme odtiecť a vychladnúť.

Obrázok blogu

Z vajec, mlieka, kukuričnej strúhanky, soli a čierneho korenia pripravíme riedke cestíčko na obaľovanie rezňov.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Rezne pokvapkáme sójovou omáčkou. V samostatnej miske si ešte pripravíme kukuričnú strúhanku a ide sa obaľovať.

Obrázok blogu

Rezne najprv obalíme v strúhanke, potom v cestíčku.

Obrázok blogu

A hneď ich ukladáme do rozohriatej panvice s olejom. Opražíme z každej strany do zlatohneda.

Obrázok blogu

Zbytok cestíčka nevyhodíme. Opražíme z neho omeletu, ktorú si odložíme.

Obrázok blogu

Hrniec potrieme olejom a môžeme vrstviť. Na spodok naukladáme rezne.

Obrázok blogu

Zasypeme časťou nasekanej cibule a papriky a plátkami cesnaku.

Obrázok blogu

Znova rezne... Takto to celé opakujeme pokiaľ neminieme ingrediencie.

Obrázok blogu

Na úplný vrch opäť nasypeme cibuľu s paprikou a cesnakom a pridáme aj nakrájanú omeletu.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

V zeleninovom vývare, alebo bujóne rozmiešame dve lyžice kukuričnej strúhanky.

Obrázok blogu

Rezne zalejeme.

Obrázok blogu

Prikryté dusíme na miernom plameni asi štyridsaťpäť minút. Neodkrývame, nemiešame.

Obrázok blogu

A je hotovo.

Obrázok blogu

Najčastejšie podávame so zemiakovou kašou, alebo s ryžou. Vynikajúce mäkké a šťavnaté rezne spravia určite radosť každému vegetariánovi.

Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Roman Kebísek

Roman Kebísek

105 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

35 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

90 článkov
Pavel Macko

Pavel Macko

188 článkov
Marcel Rebro

Marcel Rebro

141 článkov
Marian Nanias

Marian Nanias

274 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu