Varíme s Medveďom - Sójové plátky na hrášku a strukoch

Ahojte. Načase trochu pritvrdiť diétu. Hlavne po veľkonočných sviatkoch sa to hodí, lebo mnohí z nás papali plnými lyžicami.Jedného dňa som večer po práci premýšľal, čo by som zbúchal jednoduché a rýchle na večeru a napadlo ma toto. Nefotil som to. Hovoril som si, že to za to nestojí. Keď som to však jedol, pochopil som, že som urobil chybu. Takže som toto papanie voľky - nevoľky musel zopakovať aj o týždeň a tento krát s foťákom v ruke.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (50)

Potrebujeme:

Na štyri skutočne veľké porcie balenie sójových plátkov, malú smotanu na varenie 10%-nú, veľký pór (viazaničku mladej cibuľky), hrášok a fazuľové struky po jednom balení, môžu byť mrazené, veď to bude iba dobrá bežná večera. Ďalej je to slaná sójová omáčka, zo tri strúčiky cesnaku, kocka zeleninového bujónu (nemusí byť), sladká mletá paprika, čierne korenie, muškátový kvet, rímsky kmín, trocha pohánkovej či kukuričnej múky na zahustenie, olej a soľ.

Obrázok blogu

Práca je úplne minimálna:

Sójové plátky vložíme do posolenej vody, necháme zovrieť a chvíľu vo vriacej vode postáť. Po precedení necháme mierne vychladnúť a každý plátok môžeme aj jemne v prstoch vyžmýkať. Lepšie potom naberú chuť ingrediencií počas ďalšej prípravy. Ak ako prílohu použijete dlhé čínske rezance, ako ja, je vhodné plátky rozkrájať na štvrťky, aby sa to potom dalo papať ako špagety. Myslím, že som spomínal, že sójové plátky považujem za ďaleko lepšie, ako kocky.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pór rozkrojíme pozdĺžne a nakrájame, cesnak očistíme a pokrájame na kúsky. No a celá robota je hotová.

Obrázok blogu

Na troche oleja (vody) speníme pór a trochu neskôr pridáme aj cesnak.

Obrázok blogu

Nasleduje sladká papriku, čierne korenie, asi len 1/3 kávovej lyžičky muškátového kvetu a 1/2 lyžičky rýmskeho kmínu, nie viac. Jedná sa o veľmi aromatické koreniny. Ďalej pridáme soľ a sójovú omáčku.

Obrázok blogu

Vložíme zmäknuté sójové plátky, mrazené fazuľové struky, prilejeme pohár vody a zakryté dusíme do zmäknutia strukov.

Obrázok blogu

Struky sú mäkké, alebo takmer mäkké?

Obrázok blogu

Pridáme mrazený hrášok, ďalší jeden-dva poháre vody a dusíme ešte zhruba 10 minút.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Takto to má vyzerať.

Obrázok blogu

Na záver rozmiešame smotanu na varenie s 2-3 lyžicami pohánkovej, alebo kukuričnej múky, vlejeme do omáčky, pridáme kocku bujónu a dobre povaríme. Podľa potreby dosolíme.

Obrázok blogu

Podávame s vhodnou prílohou. Nám v poslednej dobe skutočne učarovali čínske ryžové rezance. Sú určite racionálnejšie, ako tradičné cestoviny a ich príprava je nesmierne jednoduchá. Takéto široké rezance stačí zaliať vriacou posolenou vodou a nechať 10 minút postáť. Tenšie cestoviny len 5 minút. Samozrejme následne precediť. Žiadne varenie, žiadny olej, vôbec sa nezlepia a sú výborné. Vyskúšajte.

Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu

tenjeho

Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Pavel Macko

Pavel Macko

188 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
INEKO

INEKO

117 článkov
Radko Mačuha

Radko Mačuha

224 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

50 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu