Keby som mal taký ten arabský hlinený hrinec, všetko do neho natrieskam a nechám to v teplej rúre pol dňa... ale nemám...
Alebo dávno sme nerobili žiadny eintopf. To by tiež bolo jednoduché...
Nakoniec som to vymyslel takto.
Čo budeme potrebovať
Trištvrte kilogramu šošovice, ktorú necháme cez noc v studenej vode v chladničke a pred prípravou vodu zlejeme. K nej kuracie mäso, pol litra kuracieho vývaru, dve hlavičky cesnaku (najmenej), soľ a nejaké tie orientálne koreniny. Ja som použil kmín, koriander, chilli, kardamon, zázvor a škoricové drievko.

Napučanú šošovicu vysypeme do pekáča, zalejeme pripraveným vývarom, pridáme všetky koreniny a soľ. Všetko premiešame
Sošovica musí byť celá zaliata tekutinou, ak vývar nestačí, pridáme ešte vodu. Cesnak očistíme a rozložíme do šošovice.

Kuracie mäso umyjeme, jemne osolíme a okoreníme. Rozložíme ho na šošovicu a

všetko prikryjeme druhým pekáčom, alebo zabalíme alobalom.

Vložíme do rúry vyhriatej na 170 stupňov a pečieme štyridsať minút. Potom odokryjeme, premiešame, ak je v šošovici málo vody dolejeme a znova vrátime rúry na dopečenie.

Odokryté pečieme ešte tridsať minút, aby všetko zmäklo a získalo krásnu farbu. Vôňa je úžasná a chuť pikantná, pritom delikátna. Skvelo chutí s trochou kvalitného bieleho jogurtu, pokvapkané citrónovou šťavou a s arabským chlebom.

Dobrú chuť.
