Varíme s Medveďom - Šošovica na orientálny spôsob

Chcelo by to niečo jednoduché, rýchle a navyše mám chuť na niečo orientálne ochutené a ešte aj nech je to čo najdiétnejšie. Tak to je presne to, na čo som cez týždeň dostal chuť. Prekutal som celú kuchyňu. Tak čo ponúkajú zásoby? V špajzi veľký sakel šošovice a v mrazáku kuracie stehná... Ozaj a v šuflíku sú ešte stále nejaké koreniny od Martiny. Hm a ešte stále voňajú lepšie, ako tie čo kúpime tu. No darmo, dovoz z Indie je dovoz z Indie. Tak čo s tým všetkým spravím?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (40)

Keby som mal taký ten arabský hlinený hrinec, všetko do neho natrieskam a nechám to v teplej rúre pol dňa... ale nemám...

Alebo dávno sme nerobili žiadny eintopf. To by tiež bolo jednoduché...

Nakoniec som to vymyslel takto.

Čo budeme potrebovať

Trištvrte kilogramu šošovice, ktorú necháme cez noc v studenej vode v chladničke a pred prípravou vodu zlejeme. K nej kuracie mäso, pol litra kuracieho vývaru, dve hlavičky cesnaku (najmenej), soľ a nejaké tie orientálne koreniny. Ja som použil kmín, koriander, chilli, kardamon, zázvor a škoricové drievko.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Napučanú šošovicu vysypeme do pekáča, zalejeme pripraveným vývarom, pridáme všetky koreniny a soľ. Všetko premiešame

Sošovica musí byť celá zaliata tekutinou, ak vývar nestačí, pridáme ešte vodu. Cesnak očistíme a rozložíme do šošovice.

Obrázok blogu

Kuracie mäso umyjeme, jemne osolíme a okoreníme. Rozložíme ho na šošovicu a

Obrázok blogu

všetko prikryjeme druhým pekáčom, alebo zabalíme alobalom.

Obrázok blogu

Vložíme do rúry vyhriatej na 170 stupňov a pečieme štyridsať minút. Potom odokryjeme, premiešame, ak je v šošovici málo vody dolejeme a znova vrátime rúry na dopečenie.

Obrázok blogu

Odokryté pečieme ešte tridsať minút, aby všetko zmäklo a získalo krásnu farbu. Vôňa je úžasná a chuť pikantná, pritom delikátna. Skvelo chutí s trochou kvalitného bieleho jogurtu, pokvapkané citrónovou šťavou a s arabským chlebom.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

765 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

90 článkov
INESS

INESS

107 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu