Potrebujeme:
(Robil som pomerne veľkú haruľu pre asi šiestich hladných ľudí.) 1 a pol kg zemiakov, 1 väčšiu cuketu, 0,5 kg mrkvy, 0,5 kg rajčín, 0,7 kg morčacích pŕs, 1 cibuľu, 20 dkg tvrdého syra, cesnak, soľ, čierne korenie a saturejku. Olej použijeme len na vymastenie pekáča. Nepoužil som ani múku a ani vajíčka. Nechávam samozrejme na vašom uvážení.
Pokojne môžete ochutiť aj štandardne, teda čiernym korením, rascou a majoránkou (oreganom), alebo aj provensálska zmes by sa mi pozdávala... Myslím, že aj vegeta by pomohla k ochuteniu, aj keď ju mnohí nemáte v láske.

Práca je jasná:
Zemiaky, mrkvu a cuketu očistíme a postrúhame na hrubom strúhadle. Cibuľu očistíme a nakrájame na menšie kocky, cesnak na chipsy, morčacie na neveľké kocky. To len preto, milí moji, že mám pre vás slabosť, som každú ingredienciu pripravil do samostatnej misky, lebo

aj tak ich nakoniec všetky nasypeme do jedného veľkého 'vajlinga', pridáme soľ a koreniny či bylinky

a všetko to rozmiešame.

Ostáva len vymastiť pekáč a všetko doň kydnúť a uhladiť. Dáme piecť do rúry na 180 stupňov asi na hodinu.

Syr postrúhame a rajčiny nakrájame na cca pol centimetrové kolieska.

Po pečení nám povrch haruľe zhnedol

a je práve čas naň poukladať rajčiny

a posypať ich syrom.

Posledných pätnásť minút zapekáme do zlatova.

Podávame s dobrým letným šalátom. V našom prípade rajčinovým.

Dobrú chuť.

A ešte maličkosť. Na druhý deň sme vychladnutú haruľu podávali s bielym jogurtom. A to bola úplná 'pecka'. :)
***
Deti, je to možno tým naším odchodom na dovolenku, ale neviem sa s vami rozlúčiť.
Začiatkom týždňa som dostal od bývalého kolegu zo zamestnania tento mail:
Vyprážaný syr so šunkou v nemenovanej žilinskej reštaurácii.
V menu mali len vyprážaný syr , tak som sa opýtal, ci ho vedia pripraviť aj so šunkou. Povedali, že vedia... no a toto je výsledok... :)
▼
▼
▼
▼
▼
▼
▼
▼
▼
▼
▼
▼
▼
▼
▼
▼
▼
▼
▼
▼

:O)
tenjeho