Varíme s Medveďom - Špeciharuľa

Milí naši. V tejto chvíli už budeme pravdepodobne na Korfu. Ak nás technika nesklame, ozveme sa aj odtiaľ. Ak sklame, tak budúcu nedeľu bude pauza v našom písaní, čo sa už nestalo dllllho predlho.:)Mojim obľúbeným jedlom je haruľa. Je úplne jedno, či sú to surové nastrúhané zemiaky vysmažené vo forme placiek, alebo zapečené v pekaci v rúre. Všeobecne sa hovorí, že názov haruľa je správnym pomenovaním práve tej v rúre zapečenej varianty, ale u nás voláme haruľou obe podoby. Dnes som sa rozhodol ponúknuť vám modifikovanú variantu harule zároveň s čo najdiétnejšou úpravou.  Možno vás inšpiruje k vlastným kreáciám.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (42)

Potrebujeme:

(Robil som pomerne veľkú haruľu pre asi šiestich hladných ľudí.) 1 a pol kg zemiakov, 1 väčšiu cuketu, 0,5 kg mrkvy, 0,5 kg rajčín, 0,7 kg morčacích pŕs, 1 cibuľu, 20 dkg tvrdého syra, cesnak, soľ, čierne korenie a saturejku. Olej použijeme len na vymastenie pekáča. Nepoužil som ani múku a ani vajíčka. Nechávam samozrejme na vašom uvážení.

Pokojne môžete ochutiť aj štandardne, teda čiernym korením, rascou a majoránkou (oreganom), alebo aj provensálska zmes by sa mi pozdávala... Myslím, že aj vegeta by pomohla k ochuteniu, aj keď ju mnohí nemáte v láske.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Práca je jasná:

Zemiaky, mrkvu a cuketu očistíme a postrúhame na hrubom strúhadle. Cibuľu očistíme a nakrájame na menšie kocky, cesnak na chipsy, morčacie na neveľké kocky. To len preto, milí moji, že mám pre vás slabosť, som každú ingredienciu pripravil do samostatnej misky, lebo

Obrázok blogu

aj tak ich nakoniec všetky nasypeme do jedného veľkého 'vajlinga', pridáme soľ a koreniny či bylinky

Obrázok blogu

a všetko to rozmiešame.

Obrázok blogu

Ostáva len vymastiť pekáč a všetko doň kydnúť a uhladiť. Dáme piecť do rúry na 180 stupňov asi na hodinu.

Obrázok blogu

Syr postrúhame a rajčiny nakrájame na cca pol centimetrové kolieska.

Obrázok blogu

Po pečení nám povrch haruľe zhnedol

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

a je práve čas naň poukladať rajčiny

Obrázok blogu

a posypať ich syrom.

Obrázok blogu

Posledných pätnásť minút zapekáme do zlatova.

Obrázok blogu

Podávame s dobrým letným šalátom. V našom prípade rajčinovým.

Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu

A ešte maličkosť. Na druhý deň sme vychladnutú haruľu podávali s bielym jogurtom. A to bola úplná 'pecka'. :)

***

Deti, je to možno tým naším odchodom na dovolenku, ale neviem sa s vami rozlúčiť.

Začiatkom týždňa som dostal od bývalého kolegu zo zamestnania tento mail:

Vyprážaný syr so šunkou v nemenovanej žilinskej reštaurácii.
V menu mali len vyprážaný syr , tak som sa opýtal, ci ho vedia pripraviť aj so šunkou. Povedali, že vedia... no a toto je výsledok... :)

SkryťVypnúť reklamu

Obrázok blogu

:O)

tenjeho

Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Anna Brawne

Anna Brawne

103 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

35 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

50 článkov
INESS

INESS

107 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu