Naše večere vyzerajú obvykle takto.

Ale niekedy máme predsa len chuť na teplú večeru aj v priebehu týždňa, a tak si pripravujeme niečo rýchle, jednoduché a diétne.
Čo budeme potrebovať
Pol kilogramu mletého mäsa. Ak chceme, aby jedlo bolo diétnejšie, použijeme kuracie, morčacie, alebo hovädzie. Aj najchudšie bravčové mäso obsahuje až niekoľnásobne viac tuku ako napríklad kuracie prsia. Pol kilogramu mrazeného listového špenátu, cesnak, na každého stravníka jedno vajce, indický kmín, tymián, dve až tri lyžice olivového oleja a soľ.

Do panvice dáme olej, cesnak a koreniny. Zľahka ich opražíme, len aby sa cesnak krásne rozvoňal. Potom pridáme mleté mäso a...

za stáleho miešania popražíme, kým mäso nezhnedne.

Opražené mäso jemne posolíme a rozložíme na neho zmrazený listový špenát.

Jemne premiešavame až kým špenát celkom nerozmrzne a spojí sa s mäsom. Pridáme ešte niekoľko roztlačených strúčikov cesnaku.

Do tejto zmesi opatrne vyklopíme vajcia, každé zvrchu veľmi jemne posolíme. Prikryjeme pokrievkou a päť až desať minút necháme pomaly variť.

Vajca musia byť celkom stuhnuté a vtedy je už hotové aj toto jednoduché a rýchle jedlo.

Podávame ho so surovou zeleninou a krajčekom tmavého ražného chleba.

Dobrú chuť.
