Varíme s Medveďom - Špenátová rýchlovka

Tak sme sa konečne zase vrátili k nášmu racionálnemu spôsobu stravovania.  Snažíme sa kontrolovať množstvo tuku v jedle, vynechať bielu múku a cukry a vôbec obmedzovať v strave sacharidy. Úspech z roku 2009 chceme zopakovať aj v tomto roku a ak sa nám to podarí a nám sa to teda podarí, budeme musieť popremýšľať nad novými prezývkami. Alebo radšej nie. Na medvede sme si už zvykli, tak si ich radšej necháme aj keď tvar tela už by nemal úplne zodpovedať.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (65)

Naše večere vyzerajú obvykle takto.

Obrázok blogu

Ale niekedy máme predsa len chuť na teplú večeru aj v priebehu týždňa, a tak si pripravujeme niečo rýchle, jednoduché a diétne.

Čo budeme potrebovať

Pol kilogramu mletého mäsa. Ak chceme, aby jedlo bolo diétnejšie, použijeme kuracie, morčacie, alebo hovädzie. Aj najchudšie bravčové mäso obsahuje až niekoľnásobne viac tuku ako napríklad kuracie prsia. Pol kilogramu mrazeného listového špenátu, cesnak, na každého stravníka jedno vajce, indický kmín, tymián, dve až tri lyžice olivového oleja a soľ.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Do panvice dáme olej, cesnak a koreniny. Zľahka ich opražíme, len aby sa cesnak krásne rozvoňal. Potom pridáme mleté mäso a...

Obrázok blogu

za stáleho miešania popražíme, kým mäso nezhnedne.

Obrázok blogu

Opražené mäso jemne posolíme a rozložíme na neho zmrazený listový špenát.

Obrázok blogu

Jemne premiešavame až kým špenát celkom nerozmrzne a spojí sa s mäsom. Pridáme ešte niekoľko roztlačených strúčikov cesnaku.

Obrázok blogu

Do tejto zmesi opatrne vyklopíme vajcia, každé zvrchu veľmi jemne posolíme. Prikryjeme pokrievkou a päť až desať minút necháme pomaly variť.

Obrázok blogu

Vajca musia byť celkom stuhnuté a vtedy je už hotové aj toto jednoduché a rýchle jedlo.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Podávame ho so surovou zeleninou a krajčekom tmavého ražného chleba.

Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

INESS

INESS

107 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Anna Brawne

Anna Brawne

103 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

765 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu