Varíme s Medveďom - Šťavnaté morčacie prsia

Práve keď som začal pripravovať tento recept, objavil sa na facebooku status našej kamarátky: "Mám doma veľké morčacie prso, neviete čo s ním?" No jasné, že vieme. Kamarátka dostala kopu rád od každého a tu je teda jedna z nich. Jednoduchý recept s pár ingredienciami, ktorý je naozaj chutný a nikdy nesklame. Morčacie prsia sú dosť suché mäso, a tak sa k nemu často pridáva tuk, napríklad v podobe slaniny. My sa ale po sviatkoch znova vraciame k nášmu racionálnemu spôsobu stravovania, takže tú "suchosť" musíme vyriešiť nejako inak.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (87)

Čo budeme potrebovať

Morčacie prsia, vykostené a zbavené kože. Kyslú kapustu, v tomto recepte jej nikdy nie je dosť, takže ja používam najmenej jeden a pol kilogramu. Celú hlavičku cesnaku, červenú papriku a soľ. To je všetko.

Obrázok blogu

A čo s tým urobíme

Kus mäsa poriadne prešpikujeme cesnakom. Cesnak ošúpeme a strúčiky nakrájame na menšie hranolčeky. Do mäsa zapichneme nôž a popri čepeli vsunieme kúsok cesnaku.

Obrázok blogu

Cesnakom nešetríme dáme ho poriadne, na husto, pokojne aj viac ako je na obrázku. Potom mäso nasolíme a necháme ho chvíľku odpočívať.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Kyslú kapustu dáme do pekáča, podlejeme ju dvoma decilitrami vody a posypeme dvoma kopcovitými lyžicami červenej papriky. Na vrch uložíme mäso...

Obrázok blogu

... a celý pekáč zabalíme do alobalu. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov trištvrte hodinu. Potom alobal odstránime a pečieme ešte asi pol hodinu.

Obrázok blogu

Kyslá kapusta má úžasnú vlastnosť. Zabezpečí, že mäso zostane šťavnaté a krehké, hoci sme do jedla nepridali vôbec žiaden tuk.

Obrázok blogu

Výbornou prílohou sú domáce zemiakové krokety, ale tá naša racionálna strava, veď viete... Takže si pripravíme zapekané zemiaky.

Zemiaky očistíme, nakrájame a v slanej vode uvaríme. Potom ich roztlačíme, ale nemusíme byť taký dôsledný ako pri príprave kaše a malé kúsky zemiakov nie sú žiadnym problémom.

SkryťVypnúť reklamu

Do kaše pridáme vajíčko a dve kopcovité lyžice hladkej múky a poriadne premiešame.

Zmes preložíme do tortovej formy, vyhladíme, vidličkou nakreslíme krúžky a vložíme do rúry vyhriatej na 170 stupňov.

Obrázok blogu

Pečieme tridsať minút a príloha je hotová.

Obrázok blogu

Cesnakom prevoňané morčacie prsia nakrájame na tenké plátky pridáme kapustu, ktorej nikdy nie je dosť a kúsok zapekanej kaše. Kapusta sa vždy minie ako prvá. Mäso je výborné aj studené, nakrájané na tenké plátky namiesto šunky alebo salámy na raňajky.

Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Karol Galek

Karol Galek

115 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Roman Kebísek

Roman Kebísek

105 článkov
Věra Tepličková

Věra Tepličková

1,072 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

90 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

765 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu